SAT: apart slapen houdt de seks spannend!

R3R8Connecting RoomUit diverse slaaponderzoeken is gebleken dat samen slapen wel gezellig is, maar niet bevorderlijk voor de rust.

LAT-ten was al een ingeburgerd fenomeen, maar nu is er vooral aandacht voor SAT-ten: Sleeping Apart Together……..

Een tweepersoonsbed was aanvankelijk helemaal niet bedoeld om met z’n tweetjes in te slapen, maar wel om seks in te hebben.

Op dezelfde kamer slapen is geboren uit armoe. Dus bij deze doe ik direct een beroep op de dames en heren architecten om eens wat slimmere huizen te ontwerpen.

Met andere woorden: apart slapen is gezonder, ook voor de liefde en de lusten. Nu hebben hersenscans deze stelling bewezen.

Colleen Carne, professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde de hersenen van stellen die samen slapen met een hersenscan. Daaruit blijkt dat deze mensen niet in de diepere slaapfasen komen, omdat ze elkaar constant wakker maken door te bewegen en/of geluid te maken.

Carney adviseert paren te overwegen apart te slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een oppepper te geven.

30% à 40% van de stellen slaapt  ’s nachts apart, hoewel zij daar vaak niet over spreken, omdat het een maatschappelijk taboe is. Tijd om het eens om te keren.

Experts zeggen dat SAT de relatie een zetje kan geven in plaats van dat het schade berokkent.

De onderzoekster ontkracht tevens het vooroordeel dat paren die apart slapen niet romantisch zijn of relatieproblemen hebben. Sommige stellen die afstevenen op een scheiding en besluiten apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien.

Voor een groep volstaan aparte bedden in dezelfde kamer, maar beter is ‘s nachts voor een volledige afzondering te kiezen. En wat is er nou leuker dan vanavond tegen je geliefde te fluisteren: ‘Jouw kamer of de mijne?’

Lees ook:Met elkaar naar bed gaan is meestal iets anders dan samen slapen
Lees ook:Een 2-persoonsbed is om te minnen en niet om samen te slapen
Lees ook:Vrouwen worden gelukkig van een man die (samen) met haar naar bed gaat
Lees ook:Elkaar missen is uitstekend voor het seksleven
Lees ook:‘Hoe gelukkiger de relatie, hoe dichter partners tegen elkaar slapen’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>