In een stabiele relatie is een goede sfeer belangrijker dan gelijk krijgen

GardeningMatureCoupleHet zijn van die paren waar iedereen jaloers op is. Ze zijn niet gezapig en saai, hebben allebei hun eigen leven en hebben het samen ook gezellig.

Een van de dingen waarmee een lange relatie goed wordt gehouden is nu wetenschappelijk aangetoond, namelijk: hou op over onderwerpen waar je het toch niet eens over wordt. So what?

Psychologen van de San Francisco State University publiceren hierover in het online-tijdschrift Journal of Marriage and Family, meldt Trouw.

Voor het onderzoek volgden ze 13 jaar lang 127 echtparen en filmden ze hun gesprekken over heikele onderwerpen, zoals de taakverdeling in huis en de geldzaken.

Jonge mensen zoeken vaak nog de confrontatie op. In de loop der jaren gingen de stellen steeds vaker kiezen voor vermijdend gedrag als er een onenigheid dreigde.

Dit deden ze met name door over een ander onderwerp te beginnen. Opvallend was dat hierin geen verschil is tussen mannen en vrouwen.

In eerste instantie denk je dan dat hete hangijzers tussen de partners in gaat staan met meer clashes in het gevolg.

Maar het tegendeel is waar. Uit het onderzoek blijkt juist dat wie ouder wordt de goede sfeer belangrijker vindt en niet per se zijn of haar gelijk hoeft te halen.

Het is opvallend dat vooral mensen die een tweede huwelijk aangaan na een scheiding dit principe hoog houden. Het is de beste manier om maatjes en minnaars met elkaar te zijn en te blijven.

Lees ook:Lekker klef: samen in één trui kruipen
Lees ook:Mannen: ook al heb je het gedaan, krijg je nog de schuld
Lees ook:In de achtbaan word je eerder verliefd dan tijdens een etentje bij kaarslicht
Lees ook:Arnon Grunberg lanceert literaire dating app
Lees ook:Meeste Nederlandse ouders blij met de KIJKWIJZER

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>