Arnon Grunberg lanceert literaire dating app

Columnist en schrijver Arnon Grunberg (ook wel De Seksrabbijn des Vaderlands geheten) lanceerde deze week samen met de Utrechtse ontwikkelaar Society of Play een datinggame app. Games en literatuur komen samen in deze datinggame, waarin de personages uit het werk van de auteur tot leven komen. Lees de brieven die je van ze krijgt en schrijf hen terug, en probeer zo stukje bij beetje hun hart te veroveren.

In de eerste versie schrijf je met Violet uit Grunbergs roman ‘Huid en Haar’. Een zeer uitbundige dame die haar hart op de tong draagt. Gaan je brieven over onderwerpen die haar interesseren, dan wordt ze langzamerhand verliefd en nodigt ze je uit voor een ontmoeting. Maar wie ga je dan eigenlijk ontmoeten, want was het geen computergestuurd personage waar je mee schreef?

Het helpt als je ‘Huid en Haar’ hebt gelezen, maar ook als je het boek niet hebt gelezen maak je kans op een date. In de game vindt je namelijk een ‘magisch kladblok’ dat je helpt met het zoeken naar onderwerpen die Violet aanspreken. Wordt een woord dat je op het kladblok intypt groen, dan kan je het in je brief gebruiken. Rode onderwerpen kan je beter overslaan. Als speler moet je ook op je spelling letten. Een foutje hier en daar wordt je vergeven, maar maak je het de bont, dan worden je brieven niet geaccepteerd.

Hartenjager is voor €2,29 te downloaden in de App Store en op Google Play. Van de opbrengsten worden updates en nieuwe personages gefinancierd.

Lees ook:Samen een film kijken = relatietherapie
Lees ook:Zorg dat je de EHBO-trommel voor een gebroken hart in huis hebt!
Lees ook:Romeins liefdesritueel
Lees ook:Man die net gescheiden is vertelt hoe hij het beter had moeten doen
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw V kraakt nu al records

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>