Saaiheid is het grootste obstakel in een huwelijk

Als we mensen op straat zouden vragen wat het grootste obstakel is bij de eeuwige liefde, dan zouden we verwachten dat de meest gegeven antwoorden zullen zijn: conflict, bedrog en egoïsme.

We zouden verrast zijn als iemand het antwoord ‘verveling’ geeft en toch komt dit in de praktijk het vaakste voor…………….

Aldus onderzoekster Beverley Fehr van de Canadese University of Winnipeg.

Zij en haar team bevroegen 88 paren van alle leeftijden naar hun relatie. Bijna 70 van hen meldden verveling binnen hun huwelijk.

Een 2e groep moest aangeven welke beschrijvingen overeen kwam met hun eigen relatie. Het vaakst gekozen antwoord was ‘saai’, met gebrek aan plezier, goede gesprekken en vooral romantiek.

Ook vonden velen dat hun relatie als een opgave voelde. Sommigen klaagden dat de vlinders in hun buik die ze ooit voelden weg waren, anderen meenden dat ze in de schaduw van hun partner leefden.

Een 3e experiment toonde aan dat deze checklist specifiek genoeg was. Het ging niet om algemene verveling of een depressie, maar om de verveling binnen de relatie.

Het toonde aan dat een huwelijk saaier is dan daten en niet alleen door de hoeveelheid tijd die met elkaar doorgebracht wordt. Beverley Fehr: ”Mensen die daten ervaren minder verveling, omdat ze het gevoel hebben uit de relatie te kunnen stappen, zodra het saai wordt.

Onderzoek van een paar maanden terug kwam met de schrikbarende uitkomst dat in de meeste huwelijken de passie na 3 jaar reeds dood is. Aan de andere kant worden vrouwen nergens zo gelukkig van als van een echt officieel huwelijk.

Lees ook:Mooi zijn maakt nog niet gelukkig in de liefde
Lees ook:Verveling is de ultieme huwelijksdoder
Lees ook:Klassieker: buitenechtelijke minnaar wordt door echtgenoot voor inbreker aangezien
Lees ook:Er is meer dan seriële, gesloten monogamie
Lees ook:Blijf ik in deze relatie of ga ik?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Saaiheid is het grootste obstakel in een huwelijk

  1. Pingback: Verveling is juist een teken van een stabiele relatie | Relatie

  2. Pingback: De helft van de getrouwde mensen heeft spijt van hun huwelijk | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>