Er is meer dan seriële, gesloten monogamie

We leven in het tijdperk van de seriële monogamie.

Dat betekent dat bijna iedereen in zijn of haar leven wel meerdere partners heeft, maar dat mensen vreemdgaan binnen de relatie als zeer kwalijk ervaren.

Opvallend is dat dit laatste pas is ontstaan toen we in de westerse wereld het romantisch huwelijk boven het ouderwetse gearrangeerde of gestuurde huwelijk gingen prevaleren.

Vroeger was zeker niet alles beter dan nu, maar er zijn natuurlijk elementen uit elke relatiefilosofie die bruikbaar dan wel waardevol kunnen zijn.

Het verheffen van het romantisch huwelijk met kinderen heeft er namelijk ook voor gezorgd dat er nog nimmer zoveel mensen lijden aan relatiestress, er waren nog nooit in de geschiedenis der mensheid zoveel echtscheidingen, er waren nog nimmer zoveel loze beloftes (want lees de huwelijksakte er nog eens op na) en er werd ondertussen nog nooit zoveel stiekem, anderen noemen dit ‘discreet vreemdgegaan’.

Zo is er het ‘open huwelijk’, zijn anderen gelukkig in poly-amorie en bestaat er de mogelijkheid om in een soort ménage à trois levenslang gelukkig te zijn met elkaar.

Voor een reëel beeld is het belangrijk om te kijken welke soorten van intieme relaties er allemaal zijn in de wereld.

We ontkomen er niet aan: 1 langlopend huwelijk’ tot de dood scheidt’, maakt een mens volgens vele onderzoeken het meest gelukkig en gezond.

Daarvan maakte DailyInfographic een duidelijk ‘plaatje. Voor een vergroting 2x op grafiek klikken.

INfographicsex

Lees ook:Toename van ‘flitshuwelijken’ en ‘snelle scheidingen’
Lees ook:Succesformule voor relatie
Lees ook:Seks is gezond, maar van maagd blijven word je ouder
Lees ook:Persoonlijkheden van partners hebben geen invloed op duur van een relatie
Lees ook:Van scheiden wordt eigenlijk niemand gelukkig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>