Blijf ik in deze relatie of ga ik?

Gaat mijn leven nog wel de kant op die ik wil? Welk doel heb ik voor ogen? Wat zou ik nog persé willen ondernemen? Is mijn partner nog wel de ware voor mij?

Allemaal zaken die mensen zich vooral tijdens deze januari-maand afvragen.

Veel paren onderwerpen hun relatie nu aan een evaluatie.

Misschien heb jij ook wel zo je twijfels……….

Volgens psychologe Beverley Stone kun je snel te weten komen wat je echt wilt middels haar nieuwe boekwerk ‘Stay or Leave?’

“De kracht vinden om een relatie te beëindigen vergt veel. Maar wie geen risico’s neemt, zal altijd twijfelen. Dat kan zelfs depressief maken, omdat men zich maar blijft afvragen hoe het leven eruit zou zien als ze wél knopen door hadden gehakt”, aldus Beverley Stone in The Daily Mail.

Hier alvast haar 6 stappen uit ‘Stay or Leave?’ in het kort:

1. Wees jezelf
Neem je voor om altijd te zeggen wat je denkt en voelt. Waardeert je partner jouw eerlijkheid: dan zal het je relatie verrijken. Wordt hieruit echter duidelijk dat jullie karakters teveel botsen: dan zal het je relatie geen goed doen.

2. Communiceer met jezelf
Wanneer je twijfelt ben je bang om de knoop door te hakken. De keuze die je maakt kan namelijk andere gevolgen hebben dan gedacht. Neem daarom pen en papier en schrijf het van je af. Welke zaken zijn negatief voor je relatie? Gebruik zinnen als: ‘Ik neem het mijn partner kwalijk dat…’. Inclusief de details van deze negatieve ervaringen en een zo rationeel mogelijk antwoord om een nauwkeurig beeld te krijgen over de situatie.

3. Hecht niet teveel waarde aan de meningen van anderen
Mensen uit je omgeving kunnen de situatie mogelijk verduidelijken, maar ook bemoeilijken. Zie hun mening als een interessant standpunt, maar niet iets dat je volledig overneemt. Bij twijfel: volg je eigen gevoel en verstand.

4. Beslis alleen
Je kunt niet wachten tot iemand jou een oplossing aandraagt. Alleen jij kan deze zware beslissing nemen. Wacht ook niet op het perfecte moment om het mee te delen, want dat komt niet! Van uitstel komt afstel. Het is wijzer om je gevoelens snel ter tafel te brengen, anders blijf je achter met een web vol twijfels.

5. Mijd ‘veilige’ excuses
Het is goed mogelijk dat je excuses verzint om toch ‘veilig’ bij je partner te blijven. Zoals: ‘Ik kan het mijn partner niet aan doen’, ‘Ik moet hier blijven voor de kinderen’, etc. etc. Zo gaat het niet werken. Waar een wil is, is een weg om uit de relatie te stappen, ook al vind je het doodeng.

6. Doe alsof je nog maar weinig tijd van leven hebt
Als je nog maar een half jaar te leven zou hebben, beslis je makkelijker wat je allemaal nog wilt. Wanneer je niet meer achter je relatie staat, dan zeg je het direct tegen je partner. Mocht je juist willen investeren in die relatie, dan zou je hier gelijk aan gaan werken. Handel daarom alsof je leven bijna voorbij is, want zo zal je snel aanvoelen wat juist is.

Lees ook:Happy single blijven doe je zo…
Lees ook:Hoe overleef ik een echtscheiding?
Lees ook:Wil je een man? Wees onbereikbaar!
Lees ook:Weight Watchers: ‘Ik krijg complimenten dat ik er zo goed uit zie!’
Lees ook:Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Blijf ik in deze relatie of ga ik?

  1. Pingback: HOU VOL: liefdesrelatie is op het einde van het leven het allermooiste! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>