Vrouwen zijn gezonder en relaxter als hun man dood is

old-women-friendsLang werd gedacht dat het huwelijk louter sociale, psychische en fysieke voordelen heeft voor mannen en vrouwen.

Wel was duidelijk dat mannen meer dan vrouwen profiteren van een getrouwde status.

Maar dat vrouwen eigenlijk beter af zijn zonder man was iets wat sommigen misschien weleens dachten en voorzichtig hardop zeiden, maar het wordt nu wetenschappelijk onderbouwd……..

Een nieuwe studie onder 2000 65-plussers door de Italiaanse Universiteit van Padova, ontdekte dat terwijl weduwnaars lang rouwen en gebukt gaan onder het verlies van hun echtgenote, de weduwen juist opveren, gezonder worden en minder stress ervaren.

Hoofdonderzoekestr Dr. Caterina Trevisan legt uit dat de aanwezigheid van een vrouw voordelen heeft voor de man als het gaat om het huishouden en gezondheidszorg, terwijl vrouwen door die rol vaak veel spanningen ondervinden en zich beperkt en gefrustreerd voelen.

“Omdat vrouwen meestal langer (gezond) leven, geeft dat hen extra lasten. Ze moeten nog vaak jaren voor hun zieke man zorgen.”

Tenslotte is het ook nog zo dat vrouwen beter dan mannen kunnen omgaan met het verlies van en de rouw om een partner. Verweduwde mannen lijden vaker aan depressies. Doordat vrouwen meer en betere en sociale contacten hebben, waar zij hun emoties bij kunnen uiten en zij beter voor zichzelf kunnen zorgen, zijn zij beter af.

Onderzoek van Michican University bewees dat ook mannen in een homohuwelijk gezonde vruchten plukken van hun committent. En laten huwelijken tussen 2 mannen nou ook nog eens langer stand houden dan die tussen 2 vrouwen of die tussen een man en een vrouw. Er is bijna niet anders te concluderen dan: trouwen is goed voor hem, maar niet voor haar.

Lees ook:Hier lopen de draadjes bij mannen nou net even anders als bij vrouwen
Lees ook:Vrouwen winnen meer in het casino dan mannen
Lees ook:Mensen met hond blijven lichamelijk en geestelijk langer fit!
Lees ook:Sporten is goed voor de emoties
Lees ook:10 minuutjes relatie-therapie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>