Sporten is goed voor de emoties

Als je weer eens tegen het plafond schiet van ergernis over je partner, of als de ander voor de zoveelste keer mokkend door het huis sjokt, ga dan eens naar de sportschool. Want sporters kunnen het leven beter aan en zorgen beter voor hun eigen, maar ook voor andermans geluk…………….

Sporten is niet alleen goed voor het lichaam, blijkt uit onderzoek van Nike. Jonge vrouwen die veel bewegen voelen zich trots, zelfverzekerd en succesvol. En niet onbelangrijk: sporters voelen zich extra aantrekkelijk en sexy.

TNS onderzocht voor Nike een groep van 10.000 vrouwen tussen de 16 en 30 jaar in negen Europese landen. 75 procent van de Nederlandse ondervraagden zegt dat sporten emotioneel sterker maakt. De bewegende dames voelen zich bovendien vaker sexy en aantrekkelijk, met een verhoging van het libido als gevolg.

Trots, succes en zelfvertrouwen zijn dus belangrijke redenen om de sportschool in te duiken. Maar naast fysieke en emotionele blijkt het ook sociale voordelen te hebben. 12 procent ontmoette haar voormalige of huidige partner tijdens het trainen.

Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Als je samen met je partner sport, val je dubbel zo snel af
Lees ook:Op date? Mijdt de Red Bull-drinkende kerels!
Lees ook:Een zonnebril op je neus maakt je sexy en mysterieus
Lees ook:Mannen moeten gaan sporten met…….. andere mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>