Mannen hebben meer baat bij trouwen dan vrouwen

WeddingHet lijkt alsof we nog steeds een wereld leven waarin vrouwen willen trouwen en mannen dit zo lang mogelijk uitstellen.

Maar het zal niet lang duren voordat dit omdraait.

Vrouwen hebben namelijks minder profijt van een huwelijk dan mannen…….

Dat blijkt uit onderzoek door het University College London, de London School of Economics en de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Daartoe hadden ze de beschikking over data over ruim 10.000 mensen, die in dezelfde week van het voorjaar van 1958 geboren werden in Engeland, Schotland en Wales.

Gehuwde heren van alle leeftijden zijn gezonder dan hun single makkers. Maar
vrije vrouwen van middelbare leeftijd lopen bijna hetzelfde risico op het ontwikkelen van een combinatie van diabetes, hoge bloeddruk en obesitas: het zogenaamde metabool syndroom, als hun seksegenotes met ring om de vinger.

De gezondste vrouwen zijn de getrouwden tussen de 25 en 35 jaar, die nog geen echtscheiding achter de kiezen hebben. Mensen die samenwonen maar niet getrouwd zijn hebben volgens het onderzoek ook grote gezondheidsvoordelen, alleen is de kans op ademhalingsfalen groter dan bij getrouwde mensen.

“Getrouwd zijn blijkt het gunstigste voor mannen”, aldus gezondheidswetenschapper Dr. George Ploubidis in The Telegraph. “Niet trouwen of samenwonen is minder schadelijk voor vrouwen dan voor mannen.”

Alleenstaande mannen lopen meer risico op ademhalingsproblemen dan ongehuwde vrouwen en hun biomarker voor hartproblemen neemt met 14% toen, terwijl dit nauwelijks merkbaar was bij de single vrouwen.

Ook scheiden heeft een schadelijke invloed op de toekomstige gezondheid, voor zowel mannen als vrouwen zolang ze geen nieuwe partner vinden. ”Talrijke studies toonden reeds aan dat getrouwde mensen gezonder zijn. Echter, ons onderzoek toont aan dat mensen die een echtscheiding meemaken en daarna hertrouwen, ongeveer even gezond zijn op middelbare leeftijd dan mensen die getrouwd bleven.”

Lees ook:Mannen die vroeg vader worden, sterven gemiddeld eerder
Lees ook:Singles worden vaker dement dan gehuwden
Lees ook:Zonen beter bestand tegen scheiding ouders dan dochters
Lees ook:Getrouwd zijn maakt gelukkiger en gezonder
Lees ook:Schoonmoeder is slecht voor je hart

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>