Vrouwen hebben geen moeite met minder seks na overgang. Hun mannen wel

dog_beagle_FAN_lgDriekwart van de mannen noemt het ’jammer tot vreselijk’ dat ze minder seks hebben nadat hun vrouw in de overgang komt.

De vrouwen zelf hebben er minder moeite mee…..

Zo blijkt uit onderzoek uit onder 758 vrouwen en 625 mannen, dat morgen wordt gepubliceerd in Plus Magazine.

Bij de helft van de paren verandert de seksuele relatie met de menopauze. Het voornaamste verschil is dat de vrouwen minder libido hebben zegt 62% van de vrouwen zelf en mannen weten het beter met 67%.

Maar die laatsten hebben zelf ook minder trek, zegt 29% van de vrouwen en 28% van de mannen.

De lichamelijke consequenties zijn echter vaak onbekender. Hart- en vaatziekten zijn voor vrouwen na de menopauze doodsoorzaak nummer 1, maar daar zijn 4 op de 10 vrouwen zich niet bewust van.

Een meerderheid van de vrouwen weet tevens niet dat ze na de menopauze dubbel zoveel risico lopen op de ziekte van alzheimer als mannen, vooral veroorzaakt door de sterke afname van oestrogeen.

Goede voeding en beweging, niet roken en rustig aan met alcohol zijn dan cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid.

Maar het is niet alleen maar gezaag en geklaag: een kwart van de vrouwen zegt zich blijvend vrolijker te voelen na de menopauze.

eenderde beweert helemaal klachtenvrij deze fase door te komen. Geen opvliegers, geen nachtzweten en geen stemmingswisselingen.

Lees ook:Vrouwen in hun ovulatie hebben concentratieproblemen
Lees ook:Mannen en de penopauze
Lees ook:Oestrogeen zorgt voor boze vrouwen
Lees ook:‘Help mijn man zit in de overgang’
Lees ook:Jongeren die fijne thuisbasis hebben, beginnen later aan seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>