Ouders met hoog IQ krijgen dito kinderen

Smart-babyHet debat over of intelligentie in je natuur zit of getraind kan worden, lijkt eindelijk een antwoord te hebben.

Uit het grootste genetische onderzoek ooit over intelligentie bij kinderen blijkt dat 40% van een kinder-IQ rechtstreeks is geërfd is van de ouders…..

Dr. Beben Benyamin van de Universiteit van Queensland en zijn team onderzochten 18.000 kinderen tussen de 6 en 18 jaar uit Australië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

“De schatting van DNA-informatie is lager dan bij eerdere studies, maar het beantwoordt aan het eerdere vermoeden dat intelligentie grotendeels erfelijk is”, aldus Dr. Benyamin.

Bij de deelnemende kinderen gingen ze op zoek naar een verband tussen verschillende patronen in hun DNA en IQ.

Het experiment toonde aan dat het gen FNBP1L direct verband houdt met de intelligentie bij kinderen. Hetzelfde gen bleek eerder ook al dienst te doen als belangrijkste gen in de intelligentievoorspelling bij volwassenen.

Lees ook:Bij mannen kun je intelligentie van hun gezicht lezen, bij vrouwen niet
Lees ook:Bewezen: vrouwen zijn intelligenter dan mannen!
Lees ook:Lange mensen zijn vaker intelligent dan kleine
Lees ook:Niemand wil Ivo Niehe als schoonvader
Lees ook:Vrouwen moeten slapen, mannen moeten dutten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>