Bewezen: vrouwen zijn intelligenter dan mannen!

Op gymnasia en universiteiten wordt het steeds zichtbaarder.

Terwijl het vroeger vooral de jongens waren die door moesten leren, zijn het in deze tijden van vrije keuzes de vrouwen die excelleren op het gebied van de intelligentie.

Nee heren, nu niet gelijk in de gordijnen vliegen omdat u zich beledigd voelt.

Het zijn de cijfers en meten is weten…………

Zo verklaart de Nieuw-Zeelandse psycholoog James Flynn in de Britse krant The Sunday Times. Hij is een wereldautoriteit op het gebied van intelligentie-onderzoek.

Sinds IQ-testen een eeuw geleden voor het eerst afgenomen werden, bleven vrouwen gemiddeld 5 punten achter. Lange tijd probeerden psychologen het verschil ‘erfelijk’ te verklaren.

De kloof werd echter steeds kleiner en in 2012 wonnen vrouwen de historische strijd der seksen. “In de afgelopen 100 jaar stegen zowel de IQ-scores van mannen als vrouwen, maar die van vrouwen steeg sneller”, aldus Flynn

“Het is een gevolg van de vooruitgang. De hersenen passen zich aan de complexiteit van de moderne wereld.” Dat vrouwen meer multitasken is een mogelijke uitleg. Een andere verklaring is dat vrouwen altijd een hoger IQ-potentieel hadden, maar het nu pas kunnen laten zien.

Toch benadrukt Flynn, die binnenkort een boek over deze vrouwelijke inhaalslag uitbrengt, dat meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om deze trend te verklaren. De onderzoeksgeschiedenis is omstreden, omdat het voortdurend verschillen tussen de geslachten en de volken blootlegde.

De grootste ontdekking was het ‘Flynn-effect: in de jaren ’80 toonde men aan dat het IQ van de mens gemiddeld met 3 punten steeg in 10 jaar tijd. Tevens bewees men dat het IQ niet erfelijk bepaald is en verbeterd kan worden.

In veel media wordt beweerd dat vrouwen slimmer zijn dan mannen. Er is echter een verschil tussen slimheid en intelligentie. Dat laatste is meetbaar in het IQ, dus daar gaat het nu om.

Lees ook:Vrouwen zijn de betere ruikers
Lees ook:Bij mannen kun je intelligentie van hun gezicht lezen, bij vrouwen niet
Lees ook:Ouders met hoog IQ krijgen dito kinderen
Lees ook:We trouwen steeds ouder
Lees ook:Steeds meer vrouwen verdienen meer dan hun man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bewezen: vrouwen zijn intelligenter dan mannen!

  1. Pingback: OEF: vrouwen zijn luier dan mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>