Vrouwen stappen vaker met verkeerde been uit bed dan mannen

‘Niet zeuren voor de koffie’ en ‘Nu even niet’ zul je waarschijnlijk vaker van vrouwen dan van mannen horen vroeg in de morgen.

Vrouwen hebben meer slaap nodig en als zij dat niet krijgen, zijn de mentale en lichamelijke gevolgen daarvan ook veel groter dan bij mannen…..

Zo blijkt uit een studie van de Duke University in North Carolina.

Een grimmig humeur in de ochtend is vrouwen dus niet helemaal aan te rekenen. Zij moeten gewoon eerder naar bed dan hun man.

Op gezondheidsgebied lopen vrouwen door een slaaptekort bijvoorbeeld een hoger risico op een hartkwalen, trombose en ontstekingen.

“En dat zorgt ervoor dat opstaan bij vrouwen meer pijn doet”, legt slaapexpert dr. Michael Breus uit. “We stelden vast dat vrouwen met slaaptekort vaker depressiever, bozer en chagarijniger waren .”

Volgens dr. Breus moeten vrouwen strategische dutjes doen. Die mogen dan niet langer duren dan tussen de 25 of 90 minuten, want anders word je nog duffer.

Dit is overigens niet de eerste keer dat onderzoek aantoont dat vrouwen meer slaap nodig hebben. Volgens professor Jim Horne van de Loughborough University moeten zij om precies te zijn 20 minuten langer slapen dan mannen.

Lees ook:Breng haar ontbijt op bed: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen
Lees ook:Vrouwen snurken ook! (harder zelfs dan mannen)
Lees ook:Vrouwen gebruiken vaker hun hersenen, dus hebben ze meer nachtrust nodig
Lees ook:Waarom vrouwen vaker dan mannen slapen voor de TV
Lees ook:Vrouwen willen 106 romantische minuten per dag

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>