Tongen en op de billen tikken: liever niet in het openbaar!

Teveel aan elkaar zitten en klitten onder het toeziend oog van anderen: ja graag, maar niet op straat!

Ook in andere openbare gelegenheden, zoals sportscholen en zwembaden zien mensen niet graag van die kleffe koppeltjes…………

Dit blijkt uit een enquête van de Britse MSN onder 2000 respondenten.

Er is weinig moeite met handen vasthouden, op de wang kussen en arm in arm lopen, maar te veel aan elkaar zitten (94%), in het openbaar tongen (90%) en op de billen tikken (89%) worden niet gewaardeerd.

De meest omngepaste lokaties voor affectie in het openbaar zijn: op het werk, gevolgd door de sportschool en het openbare zwembad.

Eenderde vindt het ongemakkelijk als andere stellen dat doen. Sommigen vinden dat dit privé moet blijven, bij anderen wordt het juist duidelijk wat de tekortkomingen in hun eigen relatie zijn.

“Als de partner van je beste vriend(in) wél hand in hand wil lopen, wil knuffelen of zoenen en die van jou niet, dan kan je eigen partner koud en afstandelijk lijken”, aldus relatie-expert Tracey Cox in de Daily Mail.

Het in het openbaar tonen van affectie komt overigens niet zomaar uit een natuurlijk verlangen om je partner aan te raken. “Sommige aanrakingen moeten je geruststellen, andere moeten mogelijke rivalen afschrikken. Als een partner je overdreven veel aanraakt, is dat meestal omdat hij of zij zich onzeker voelt en wil tonen dat zijn of haar partner bezet is”, zo meldt Cox.

Tweederde van de ondervraagden zal bovendien vandaag op Valentijnsdag niet méér knuffelen of handen vasthouden dan op andere dagen. “Ik denk dat deze uitkomsten vooral een reflectie zijn van ons cynisme ten opzichte van de commercialiteit van Valentijnsdag”, aldus Cox.

Wat te denken van deze man dan?

Lees ook:Homo’s zijn echt gay: ze zijn positiever over hun relaties dan hetero’s
Lees ook:Klef doen in het openbaar: goed voor liefde en goed voor de seks
Lees ook:Naaktslapers zijn gelukkiger (en vruchtbaarder) in de liefde
Lees ook:Paren die samen naakt slapen zijn gelukkig
Lees ook:Maakt seks ons gelukkig of de aandacht en liefde van de partner?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>