Klef doen in het openbaar: goed voor liefde en goed voor de seks

RainyLoveSommige mensen vinden het irritant: kleffe stellen in het openbaar. Maar het zou ook weleens jaloezie kunnen zijn.

Want paren die openlijk affectief zijn met elkaar, zijn wel degelijk gelukkiger………

Zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Wetenschappers van de universiteit van Ohio State polsten bij 92 Amerikaanse paren naar hun liefdesleven en algemene tevredenheid. Mensen die vaak knuffelen, kussen en elkaars hand vasthouden op straat, gaven aan gelukkiger te zijn dan zij die weigeren om in het openbaar hun liefde te tonen.

Wetenschappers van de universiteit van Utah ondervroegen 276 stellen over hun relatie en hun gezondheid. het bleek dat een slechte relatie zorgde voor een hoge bloeddruk, extra buikvet en een groter risico op een hartaanval en diabetes bij beide partners.

“Het is duidelijk dat een slechte relatie ook slecht is voor je gezondheid. Verschillende studies tonen aan dat vrouwen meer risico lopen op een hartaanval als de relatie hen stress bezorgt”, aldus cardioloog Nieca Goldberg aan CNN.

Als koppels elkaar in het openbaar al ‘schaamteloos aflikken’, kun je nagaan wat er gebeurt achter gesloten deuren. Dat vermoeden wordt bevestigd door een rapport dat in mei 2013 gepubliceerd werd in Social Psychology & Personality Science. Nadat 44 koppels bestudeerd waren, werd duidelijk dat hoe meer belang mensen aan intiem contact hechten, des te vaker ze seksueel actief zijn.

Lees ook:Wonen in leuke buurt met fijne contacten verlaagt risico hartaanval
Lees ook:Samen aan de wijn slaan is goed voor je relatie
Lees ook:Homo’s zijn echt gay: ze zijn positiever over hun relaties dan hetero’s
Lees ook:Van een slechte relatie thuis word je moddervet!
Lees ook:‘Hou je ook nog van mij als je mijn karretje moet duwen?’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>