Flirten met de baas? Goed voor je carrière, maar slecht voor de sfeer

Veel vrouwen gooien hun charmes op het werk in de strijd om hogerop te komen. Ze gebruiken hun erotisch kapitaal.

Dit werkt zeker en kan je loopbaan een slinger in de goede richting geven, maar voor je collega’s krijg je voorgoed een onbetrouwbaar imago…….

Zo blijkt uit onderzoeken van de University of California in Berkeley, waarover is gepubliceerd in het Personality and Social Psychology Bulletin.

Onderzoekers lieten studenten beelden zien van bedrijfsonderhandelaars. In het eerste filmpje speelde een vrouw met haar haren en maakte ze flirterige gebaren. In het andere speelde een neutrale man mee.

De vrouw werd toen als aangenamer beoordeeld, maar de deelnemers zeiden dat ze minder betrouwbaar was. Ook ervoeren ze de dame als minder oprecht en manipulatiever  als ze flirtte.

Onderzoeksleider professor Laura Kray “Vrouwelijke weknemers kunnen flirterig gedrag gebruiken om succes te boeken op professioneel vlak; ze vallen dan vaak beter in de smaak bij hun gesprekspartner. Dit spreekt de visie van heel wat professionele onderhandelaars tegen, zij beweren vaak dat flirten op alle vlakken ongehoord is. Er zit wel een negatief aspect aan: collega’s beoordelen je als minder oprecht.”

Lees ook:Flirtende vrouwen besparen op de aanschafprijs van een auto
Lees ook:Push-up beha’s pushen ook het zelfvertrouwen
Lees ook:Een fobie voor vrouwen: het bestáát
Lees ook:Lelijke eendjes worden op hun werk ook vaak gepest
Lees ook:Na de dood van hun kind vonden deze gescheiden ouders hun liefde terug

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>