Flirtende vrouwen besparen op de aanschafprijs van een auto

In 9 van de 10 gevallen is het de vrouw in het gezin die de doorslag geeft bij de aanschaf van een auto.

Daar waar de heren nog weleens voor mooi, snel en duur willen gaan, letten hun echtgenotes met name op het praktisch zijn voor het hele gezin.

Maar vreemd genoeg gaat de man vaak de wagen aanschaffen bij de dealer en dat is nou niet zo slim. Een flirtende en glimlachende vrouw kan tot 20% op de aanschafprijs besparen……..

De University of California en de London School of Economics onderzochten de voor- en nadelen van vrouwelijke charme. Dat werd gedefinieerd als een combinatie van warmte en vriendelijkheid met speelsheid, vleierij en een sexy uiterlijk.

Tijdens een test werd aan zo’n 100 mannen en vrouwen gevraagd om een auto te verkopen ter waarde van 750 pond. Daarna kregen ze op papier de details over een mogelijke vrouwelijke koper.

De ene helft kreeg een beschrijving van een zeer zakelijke transactie, terwijl de andere helft te maken had met een flirtende dame. Zij keek de verkoper of verkoopster van top tot teen aan, leunde naar voren en raakte zijn of haar arm aan. Ze gaf ook complimentjes en knipoogde bij het vragen naar de scherpste prijs.

De flirtende vrouw kreeg veel betere aanbiedingen, echter alleen bij de mannelijke verkopers. Gemiddeld ging het om zo’n 20% voordeel t.o.v. de zakelijke transactie.

De wetenschappers verklaren door vooral de combinatie van flirten en vriendelijkheid, die de vrouwen helpt om mannen minder hard te maken bij de onderhandelingen. De balans is daarbij van groot belang: vrouwen die wel vriendelijk zijn, maar niet genoeg flirten, worden door handige verkopers juist flink afgezet. “Zij worden gezien als pleasers”, zegt Laura Kray, die het onderzoek leidde, in Daily Telegraph.

Volgens de onderzoekers wist Madeleine Albright toen ze de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken was, goed gebruik te maken van haar charme bij onderhandelingen. Een ander goed voorbeeld is Joan Holloway, het door Christina Hendricks gespeelde personage in de Amerikaanse serie ‘Mad Men’ dat zich met haar charme goed staande wist te houden in een macho-wereld.

Lees ook:Vrouw van spion wordt zwanger via ‘de afstandbediening’
Lees ook:Vrouwen schakelen bij auto kopen hulp in van man
Lees ook:Wat de Ferrari voor mannen is, is de Mini voor vrouwen
Lees ook:Eisprong? Flirten maar met die hap
Lees ook:De auto staat steeds vaker op naam van de vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Flirtende vrouwen besparen op de aanschafprijs van een auto

  1. Pingback: Hoe vrouwen van nu flirten (met dank aan SATC) | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>