Wat haar kleding onthult over haar karakter

‘Kleren maken de man’ is het gezegde. Maar het is ook: Kleren maken de vrouw.

Je kleding onthult wat er in jou omgaat.

Je gedachten en gevoelens worden blootgelegd in je kledingkast…….

In haar boek ‘You are what you wear: what your clothes reveal about you’, onthult kledingconsulente Jennifer Baumgarter welke fouten vrouwen vaak maken.

1. Hals en decolleté
Een te uitgesproken decolleté suggereert dat de vrouw in kwestie belust is op macht en koste wat het kost alles wil controleren. Als je opvallende sieraden om en rond je hals draagt, dan wil dat zeggen dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Bovendien kan een teveel aan sieraden ook wijzen op financiële moeilijkheden, die je met de juwelen probeert te verbloemen.

2. Bloot of dichtgeknoopt?
Wie zijn kleren hoog dichtknoopt, doet afstand van haar vrouwelijkheid. Op die manier geef je je baas het signaal dat vrouwelijkheid gelijk staat met zwakte, niet met macht. Kies voor het redelijk alternatief qua bloot geven.

3. Hoge hakken vs sneakers
Het dragen van hoge hakken maakt dat je minder intelligent oogt. Aan de andere kant kunnen ze ook vertrouwen opwekken, want stiletto’s maken je ongeveer even groot als je mannelijke collega’s.

4. Comfortabel en ook representatief
Als je een simpele outfit kiest, zoals een spijkerbroek met sneakers, is de kans groot dat anderen je zien als een moeder. Vergeet de andere delen van je persoonlijkheid niet. Bij werkende moeders kan dat wijzen op een schuldgevoel ten opzichte van hun kinderen, maar ook op oververmoeidheid.

5. De minirok
Een jonge vrouw die een kort rokje draagt, wordt bestempeld als iemand die veel aandacht nodig heeft. Een oudere vrouw die hetzelfde doet, is iemand die het moeilijk heeft met ouder worden. Beter niet op het werk dragen dus!

Als je wil weten wat jouw kleren vertellen, dan moet je aandacht besteden aan je winkelgewoonten en aan wat er in je kast hangt. Dan zul je wellicht merken dat er een bepaald patroon in je outfits zit, dingen waar je steeds op teruggrijpt.

Om uit die sleur te komen moet je volgens de psychologe op zoek gaan naar contrasten. Combineer bijvoorbeeld een volledig zwarte outfit met een gouden riem of iets dat ‘een statement maakt’, zoals gekleurde pumps.

Lees ook:Hoe lekker vinden vrouwen een man op hakken?
Lees ook:50+ vrouwen blijven seksueel actief en attractief op hoge hakken
Lees ook:Je voeten laten volspuiten, teneinde op stiletto’s te kunnen lopen
Lees ook:Waarom vrouwen vaak geiler worden van schoenen dan van mannen
Lees ook:Hoe hoger ‘s vrouws hakken, des te behulpzamer is de man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>