50+ vrouwen blijven seksueel actief en attractief op hoge hakken

Hoewel de mode-industrie al jaren haar best doet om vrouwen toch vooral eens op plat schoeisel te laten lopen en ondanks dat mode-goeroe Anna Wintour al diverse malen op ‘flatjes’ is gesignaleerd, blijven vrouwen van nu graag hoge hakken dragen.

En vooral 50′sters zijn tuk op sexy ‘onderdanen’………………

Dit blijkt uit een onderzoek van ‘Saga Magazine’ onder 4400 vrouwen.

Bijna driekwart van de vrouwen van 50 jaar en ouder draagt nog steeds graag hakken. Volgens Emma Soames van het tijdschrift zijn de grenzen van het ouder worden drastisch veranderd. “De platte schoen is niet langer de keuze van oudere vrouwen. Zij kleden zich tegenwoordig het liefst modieus tot ver in de 70.”

Ze voegt daaraan toe dat rijpe vrouwen graag hun goed onderhouden sexy imago willen behouden. Series als ‘Sex and the City’ dragen bij aan de populariteit van hoge hakken onder 50′sters, zo meldt Daily Mail.

Het meest populaire model is de nette pump met een bescheiden hak, die gedragen wordt door 73% van de ondervraagden. Ongeveer 30% draagt de kitten-heel, schoenen met een zeer klein hakje. Slechts 10% waagt zich aan de stiletto’s en een kleine 2% durft de megahoge hakken te dragen. Maar zoals de meeste draagsters van ‘killerheels’, geven ook 50+ dames hun voeten af en toe rust in sneakers of platte laarzen.

Vrouwen kunnen door de kick van het vinden van de juiste pumps, laarzen of sandalettes een hartslag krijgen van wel 120 slagen per minuut, een snelheid die verder alleen met intensief sporten bereikt wordt. Zo’n moment is voor hen een welhaast orgastische ervaring.

Volgens experts verklaart dit waarom vrouwen zoveel pret hebben van schoenen kopen. Daarnaast traint een vrouw door het lopen op hakken én haar beenspieren én haar bekkenbodemspieren. Het 1e geeft haar mooiere benen en het 2e meer pret in bed.

Steffen Morrison met ‘Shake It’

Lees ook:Vrouwen willen best pijn lijden om er sexy bij te lopen
Lees ook:Waarom alle vrouwen wel iets met schoenen hebben
Lees ook:Hoe hoger haar hak, hoe lager jouw aandelenkoers
Lees ook:Van de relatie die een vrouw heeft met haar schoenen, begrijpen mannen maar weinig
Lees ook:Mannen zijn niet te paaien met hoge hakken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>