Waarom vrouwen vaak geiler worden van schoenen dan van mannen

Vrouwen en hun schoenen: we hebben er hier bij relatie.blog reeds veel over bericht en ook de wetenschappers buigen zich van tijd tot tijd over deze bijzondere relatie.

Zo werd al eens aangetoond dat de hartslag naar het niveau van een sportief hoogtepunt gaat, als een vrouw net die schoenen vindt die zij zoekt.

Vrouwen zien schoenen dan ook niet als kledingstukken, maar ze houden echt van hun schoenen.

Dat blijkt een Amerikaanse enquête onder 1000 vrouwen tussen de 35 en 44 jaar, door webshop Shoebuy.com, die daar natuurlijk wel garen bij spint.

Maar afijn: het feit dat veel vrouwen bereid zijn onder het mes te gaan zodat ze hun favoriete stiletto’s kunnen dragen, bewijst wel dat hun liefde voor (mooie) schoenen erg ver gaat.

20% gaf toe dat ze meer opgewondener worden van een paar nieuwe schoenen dan van hun partner. De helft velt ook een oordeel over iemand op basis van wat er aan de voeten zit.

Een kwart trekt haar hoge hakken bijna nooit uit, ook al moet ze helse pijnen doorstaan. Eenderde koopt jaarlijks 4 tot 7 paar schoenen, wat gemiddeld neerkomt op 500 paar in heel haar leven. De helft liegt over het bedrag dat ze heeft gespendeerd aan haar schoenen, wanneer haar dat gevraagd wordt.

Al die geweldige gevoelens worden versterkt wanneer een vrouw hoge hakken koopt. Dit heeft een biologische verklaring, want net als de meeste dieren zijn we geprogrammeerd om hoogte met macht te associëren.

Hoge hakken kunnen letterlijk je status verhogen door het vergrotende effect. Historisch gezien is het ook zo gegeroeid in onze cultuur. Alleen rijke klassen droegen hoge hakken (en lange nagels), want de armen moesten praktische schoenen aantrekken om te kunnen werken.

De laatste verklaring voor de erotiserende werking van hakken is anatomisch. Wanneer een vrouw ze draagt, wordt haar bekken gekanteld, gaat dus haar derrière omhoog en last but not least traint ze daarmee onwillekeurig haar bekkenbodemspieren, omdat ze deze moet spannen. Ook dwingen hakken een vrouw rechtop te lopen, waarbij haar borsten ook naar voren komen.

Tenslotte nog de grijze cellen. Het hersenengedeelte dat met de geslachtsorganen communiceert, ligt vlak naast het deel dat de voeten bestuurt. Deze gebieden delen neurale kruisingen, wat kan verklaren waarom schoenen zo seksueel opwindend kunnen zijn.

Lees ook:Waarom alle vrouwen wel iets met schoenen hebben
Lees ook:Vrouwen willen best pijn lijden om er sexy bij te lopen
Lees ook:Waarom mannen opgewonden worden van vrouwen op hoge hakken
Lees ook:‘Stilettohakken zetten vrouwenvoeten in standje orgasme’
Lees ook:Van de relatie die een vrouw heeft met haar schoenen, begrijpen mannen maar weinig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>