Mannenbrein verschrompelt in vrouwelijk gezelschap

Mannen doen niet alleen dommer wanneer er vrouwen in de buurt zijn; ze zijn ook echt dommer.

Alleen het horen van een vrouwennaam brengt ze al zo van het padje, dat hun I.Q. ter plekke daalt………

Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen door John Karremans & Sanne Nauts onder 90 mannelijke en vrouwelijke studenten.

Die lieten ze een aantal cognitieve toetsen doen, waaronder de Stroop-test en een lipleestest, waarbij de proefpersonen korte woordjes voor een webcam voorlazen. De mannen bleken minder goed te presteren wanneer hen werd verteld dat ze geobserveerd werden door vrouwen. De vrouwen daarentegen werden niet beïnvloed door mannelijke toeschouwers.

Dit bevestigt een onderzoek van dezelfde John Karremans uit 2009, waaruit hij nog concludeerde dat mannen tijdelijk dommer worden in het gezelschap van vrouwen. “Het noemen van een vrouwennaam blijk al voldoende om de cognitieve prestaties van mannen te verminderen”, vertelt Karremans nu. “Zelfs als ze niet weten hoe een vrouw eruit ziet en of ze aantrekkelijk is.”

De wetenschappers hebben nog geen sluitende verklaring voor het feit dat de reacties van mannen en vrouwen op elkaars gezelschap zo verschillen. Het feit dat mannen veel vaker aan seks denken zou er echter mee te maken hebben, maar ook de (jonge) leeftijd van de testpersonen kan een rol spelen.

Illustratie: Bij de jaarlijkse I.Q. test van BNN speelden gisteravond de jongens eens tegen de meisjes. Het IQ van vrouwen was gemiddeld 104 tegenover 107 van de mannen. Trek uw conclusies maar….

Lees ook:Dom blondje doet mannenhersenen slinken
Lees ook:Vreemdgangers aan de mindfulness
Lees ook:Mannen zijn genetisch geprogrammeerd om op domme vrouwen te vallen
Lees ook:Mannen nemen naarmate druk toeneemt dommere besluiten
Lees ook:Competitie maakt vrouwen dommer en mannen hitsiger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>