Zo vind je een man met het knuffel-gen

Recente studie bewijzen het: mannen zijn vandaag de dag grotere knufelkonten dan vrouwen.

Maar veel vrouwen die op zoek zijn naar een zorgzame partner, zeggen moeite te hebben met het vinden van de heren die zijn uitgerust met het knuffel-gen.

De truc schijnt te zijn hem als vrouw te overspoelen met je problemen en dan te kijken hoe hij reageert……..

Dat blijkt uit een experiment van de University of Toronto (Canada) en Oregon State University (VS).

Als je wil weten of de man in je leven een zorgzaam type is, dan is het hoog tijd om hem te overspoelen met je problemen. Let daarbij niet op het advies dat hij geeft, maar wel op hoe hij zich gedraagt.

Een man die knikt, lacht en meeleeft met iemand die zijn problemen vertelt, heeft namelijk meer kans op het ‘knuffelgen’. En dat maakt hem een vriendelijke en attente partner.

Het knuffel-gen is ook daadwerkelijk aangetoond. De onderzoekers vroegen 23 vrijwilligers om te luisteren naar hun partner die een probleem uit de doeken deed. Daarna werd hiervan een video zonder geluid getoond aan meer dan 100 volstrekte vreemden, die moesten aangeven hoe vriendelijk, zorgzaam en betrouwbaar de toehoorder volgens hen was.

De mannen en vrouwen die de hoogste scores kregen bleken vaker een gen te bezitten met een hoog niveau oxytocine, ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd. Het gen is gelinkt aan gevoeligheid en aandacht ten opzichte van anderen.

Het oxytocinegen bestaat in drie versies. De G-versie houdt verband met zorgzaam gedrag, terwijl de A-versie geassocieerd wordt met egoïsme en slechte sociale vaardigheden. Ook een combinatie is mogelijk: de AG-versie.

Van de 10 proefpersonen die gezien werden als de minst zorgzame en betrouwbare mensen, hadden er 9 de A-versie. Van de zorgzaamste proefpersonen, die knikten en lachten tijdens het luisteren, hadden 6 op de 10 een G-versie. Opvallend was ook dat het verband tussen zorgzaamheid en de G-versie het duidelijkst was bij mannen.

Lees ook:Mannen horen niet wat mooie nieuwslezeressen vertellen
Lees ook:Vreemdgaan is erfelijk
Lees ook:Met alcohol in je mik voel je je sexy, maar anderen vinden het tegendeel
Lees ook:Geheime TINDER voor vips en jet-set
Lees ook:Je eigen stem bepaalt je stemming

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>