Gaan mannen vreemd zodra hun vrouw zwanger is?

In Amerika vindt men het een schande dat congreslid Anthony Weiner foto’s van zijn pielemuis verzond naar een vriendinnetje.

Maar men vond het nog erger toen ze erachter kwamen dat zijn wettige echtgenote 3 maanden zwanger is.

Aha, zeggen cynici. Nu hij z’n eerste wilde haren kwijt is in zijn huwelijk (dat nu een jaar duurt) zoekt hij zijn verzetjes buiten de deur.

Is het zo dat mannen inderdaad vaker vreemdgaan zodra hun vrouw goed en wel zwanger is?

Nee hoor. Volgens ‘Psychology Today’ bestaan er 3 soorten aanstaande papa’s:
Type Z: bedriegt of is van plan buiten de pot te piesen (Weiner)
Type Y: verlangt nog meer naar zijn vrouw dan voor zij zwanger werd
Type X: is net zo zwanger als zijn vrouw

Er zijn voor type Z natuurlijk allerlei redenen waarom seks in tijden van zwangerschap anders is of minder voor de hand ligt.

Allereerst is zij meer bezig met het komende kind dan om er nog sexy uit te zien. Voorts voelt zij zich met minder taile en meer buik ook minder aantrekkelijk dan anders.

Vanuit de evolutie is het zo dat een man zijn zaad zo breed mogelijk uit moet zetten en missie 1 zit erop, zodra zijn partner zwanger is. En er zijn ook vrouwen die het tijdens hun zwangerschap ‘worst’ zal wezen met wie hun man het doet, als zij er maar geen last van heeft.

Maar type Y komt ook veel voor, vooral bij wat oudere aanstaande vaders. Hij is zo trots als een pauw dat zijn ‘meissie’ zijn kindje draagt en zodoende draagt hij haar op handen. Hij heeft geen zin in gedoe rond een buitenehtelijke affaire en gaat ‘s avonds liever naar huis om de babykamer te verven.

En dan hebben we type X. Hij is bijna nog meer met de baby bezig dan zij. Ken je die types die briefjes rondsturen of rondbazuinen: ‘Wij zijn zwanger!’ Braak! Aan zo’n type heb je net zo weinig als aan het Z-type. Hij vertoont zelf zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, gewichtstoename, stemmingswisselingen, moeheid en overgeven.

Deze types hebben hogere niveaus van prolactine, een hormoon dat in verband wordt gebracht met hechting en ouderlijke gedrag. Hun testosteronspiegels zijn relatief laag, waardoor ze een verminderd libido hebben.

Zoals type Z vaak een ideale minnaar is, zo is type X de ideale vader. Vandaar datsommige vrouwen de genen van Z willen en het vaderschap van X.

Lees ook:Zo gek: (a.s.) vaders hebben minder seks
Lees ook:Eerst een poosje ‘oefenen’ voordat je echt een kindje gaat maken
Lees ook:Mannen kunnen (braak!) nu meezwangeren in speciaal pak
Lees ook:Met gourmetseks in het prima kindertjes maken
Lees ook:Een zwangere vrouw is vaak de weg kwijt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gaan mannen vreemd zodra hun vrouw zwanger is?

  1. Pingback: Mannen kunnen zich (braak!) nu helemaal in verwachting voelen dankzij een zwangerschapspak | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>