Getrouwd zijn brengt meer geld in het laatje

Jonge mannen en vrouwen doen er goed aan qua financiën niet alleen te focussen op een goede baan en uitzicht op een carrière, ook het zoeken van een goede partner voor een stabiele relatie is daarvoor van belang.

Want gehuwden hebben een dikkere portemonnee dan eeuwige vrijgezellen en gescheiden mensen…………..

Zo blijkt uit onderzoek van de christelijke organisatie Family Research Council.

Getrouwde mannen hebben een betere loopbaan en verdienen gemiddeld 30% meer dan hun niet gehuwde collega’s. Getrouwde vrouwen lopen minder risico om arm te worden. Zelfs voor kinderen is het beter als hun ouders getrouwd zijn,

Mocht het huwelijksbootje toch stranden, wanhoop dan niet: je gaat even een mindere tijd door, maar wanneer je daarna hertrouwt ga je financieel weer in de lift. Het bezit dat je bij de scheiding inleverde, kun je door een volgende huwelijk deels terugwinnen.

Het nieuwe huwelijk is bovendien goed voor de kids. Kinderen van hertrouwde moeders leven veel minder vaak in armoede dan kinderen van moeders die alleengaand blijven.

Bij een gezin met getrouwde ouders komt gemiddeld 5x zoveel geld binnen als bij een eenoudergezin. Behalve in het geval van verweduwen, dan is het verschil veel minder groot.

De onderzoekers roepen met deze cijfers in hun handen de Amerikaanse regering op om beleid te voeren dat het aantal echtscheidingen omlaag brengt.

Illustratie: huwelijksfoto.com. Klik op de afbeelding om doorgelinkt te worden naar de site.

Lees ook:Een officieel huwelijk is beter voor het hele gezin
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen
Lees ook:Het mooist gelijkende kind heeft een streepje voor
Lees ook:Kinderen uit 1-ouder-gezinnen scoren slechter op school
Lees ook:Een officieel huwelijk zorgt voor een stabieler gezinsleven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>