Een officieel huwelijk is beter voor het hele gezin

bruidsgezinMet of zonder boterbriefje bij elkaar: wat maakt het uit? Zo denken er velen.

Maar wie zijn gezin met kinderen graag bij elkaar houdt, doet er toch goed aan de gang naar het stadhuis te maken…………

Dat is wat onderzoekers van het Bristol Community Family Trust concluderen na een recente studie, waarvoor data van 15.000 jonge moeders bestudeerd zijn.

Er kwam naar voren dat, van de ongetrouwde koppels met kinderen, maar 3% bij elkaar blijft tot hun kind 16 jaar is. 1 op de 3 van deze ongehuwd samenwonende stellen beëindigen hun relatie reeds voor de 5e verjaardag van hun kindje.

Dit is 3x zoveel als bij officieel getrouwde mensen. Meer in het algemeen kan volgens de onderzoekers gesteld worden dat de kans op een relatiebreuk bij niet gehuwden minstens 2x zo groot is als bij paren met een boterbrief.

De wetenschappers menen nu dat de resultaten aantonen dat een huwelijk één van de belangrijkste factoren is voor stabiliteit binnen het gezin. Meer nog dan inkomen, opleidingsniveau, leeftijd en etniciteit. Een stabiel gezin zou met name belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind.

De Britse staatssecretaris van onderwijs, Ed Balls, laat in een reactie weten dat de resultaten suggereren dat een huwelijk van de ouders inderdaad helpt de kinderen het beter te laten doen.

Vorig jaar bleek uit Amerikaans onderzoek ook al dat getrouwde paren duidelijk langer bij elkaar blijven dan samenwonenden en mensen die voor hun officiële huwelijk reeds samen ‘hokten’.

Lees ook:Samenwonenden gaan 2x zo vaak uit elkaar als gehuwden
Lees ook:Bereken of je al aan een gezin moet beginnen of niet
Lees ook:Trouwen doe je anno 2017 als je het zeker weet; nu ja: bijna zeker
Lees ook:Ook mannen worden dikker als ze kinderen krijgen
Lees ook:Internet-daten vergroot de kloof tussen arm en rijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een officieel huwelijk is beter voor het hele gezin

  1. Pingback: Samenwoners zijn nu net zo gelukkig als gehuwden | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>