Geel getint gelaat maakt man aantrekkelijk

jude-lawVrouwen die foundation kopen weten dat ene blanke huid de andere niet is en dat het heel precies komt welke kleur je op je gezicht smeert.

Make-up artiesten en fotografen spelen met dit gegeven, omdat zij weten dat de tint van de teint veel doet met de uitstraling.

Bij mannen blijkt een gelige gelaatskleur het aantrekkelijkst voor het andere geslacht…………..

Dat schrijven onderzoekers van de Brunel Universiteit en de Universiteit van Bristol in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS ONE.

Als vrouwen een man op zijn uiterlijk moeten beoordelen, letten ze onbewust meer op zijn gezichtskleur dan op de vorm van zijn gezicht. Opvallend genoeg wordt vooral een geel getinte huid als aantrekkelijk ervaren.

De onderzoekers kwamen tot hun conclusies door verschillende mannelijke proefpersonen te fotograferen zonder gebruik te maken van een flitser.

De foto’s werden vervolgens gesorteerd op gezichtskleur en gezichtsvorm. Vervolgens moesten vrouwen bepalen welke foto’s het meest aantrekkelijk waren.

Zij bleken veel vaker te kiezen voor mannen met een gele gezichtstint dan voor proefpersonen met een mannelijk gezicht. Hoe geler de huid, hoe aantrekkelijker een man over het algemeen werd gevonden, zo wees het onderzoek uit.

Het is nog onduidelijk waarom vrouwen juist een gele tint prefereren bij mannen, zo meldt nieuwssite Discovery News. De wetenschappers vermoeden dat de gezichtskleur iets verraadt over de gezondheid van een man.

“Deze bevindingen suggereren dat gezichtskleur belangrijker is dan de mannelijkheid van het gezicht”, schrijven de onderzoekers. “Onze onderzoeksresultaten komen overeen met de hypothese dat de huidige conditie van een mannelijke partner belangrijker is dan zijn opgebouwde weerstand tegen ziektes in het verleden.”

Lees ook:Van lachen word je niet per definitie mooier op een foto
Lees ook:Roze wangen bekoren
Lees ook:Vrouwen: kijk omhoog, mannen: kijk uit de hoogte!
Lees ook:Waarom vrouwen bang voor spinnen zijn
Lees ook:In gevaarlijke situaties kiezen mensen een man als leider

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geel getint gelaat maakt man aantrekkelijk

  1. Pingback: Van worteltjes en pruimen word je aantrekkelijker | Relatie

  2. Pingback: De meest sexy mannen eten groenten en fruit | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>