Pasgetrouwden kennen elkaar beter dan lang gehuwden

closerlookVaak wordt gedacht dat je elkaar als stel pas echt goed kent wanneer je samen kinderen hebt gekregen en opgevoed en door de stormen van het leven bent gegaan.

Maar dat blijkt in de praktijk niet waar.

Veelal sluipt toch de sleur erin en het gevoel van ‘ik weet het wel’.

Juist paren die nog maar recent JA zeiden tegen elkaar, scoren het beste wat betreft hun kennis van elkaar………..

Zo blijkt uit onderzoek van psychologen uit Zwitserland, Duitsland en Amerika, waarover is gepubliceerd n ‘Journal of Consumer Psychology’

Ze gebruikten daarvoor 2 groepen geliefden. De ene groep was jonger, de andere ouder, maar allemaal kregen ze dezelfde vragen. Deze waren er vooral op gericht te achterhalen hoeveel de deelnemers van hun partner wisten, wat betreft voorkeuren voor eten, films en keukenmeubilair.

Hieruit bleek dat de jongere deelnemers (allen tussen de 19 en 32 jaar en gemiddeld 2 jaar en 1 maand bij elkaar) het meeste wisten te vertellen over de smaak van hun levensgezel.

De oudere groep (tussen de 62 en 78 jaar, met een gemiddelde relatie van 40 jaar en 11 maanden) maakte zelfs in alle categorieën meer fouten dan hun jongere evenknieën. De meeste incorrecte antwoorden werden gegeven over het eten.

De onderzoekers zeggen verbaasd te zijn over de resultaten. “De oudere koppels maakten door de bank genomen slechtere inschattingen van de voorkeuren van hun partner. Verrassend, omdat zij veel meer tijd en mogelijkheden hebben gehad om elkaar te leren kennen.”

Of het effect het resultaat is van een gebrek aan wederzijdse interesse van langdurig getrouwden, is niet helemaal duidelijk.

Onderzoeker Benjamin Scheibehenne (Universität Basel): “Een reden kan zijn dat oudere stellen minder opletten, omdat ze het idee hebben dat hun relatie toch al een stevige basis heeft. Of ze denken elkaar al goed te kennen.”

Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:Vader of zoon, met andere woorden: rijpe minnaar of toyboy?
Lees ook:Vrouwen willen jongere minnaars!
Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar
Lees ook:Oudere singles willen lat-liefde en niet ‘toujours over de vloer’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pasgetrouwden kennen elkaar beter dan lang gehuwden

  1. Pingback: Hoe het komt dat veel paren na hun zilveren bruiloft gaan scheiden | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>