Vader of zoon, met andere woorden: rijpe minnaar of toyboy?

FatherSonIn de meeste relaties is het leeftijdsverschil niet erg groot, maar er zijn ook een aantal extreme gevallen.

We kennen tenslotte allemaal Nicolas Sarkozy, Peter Jan Rens en John Ewbank én hun partners wel.

Maar ook Madonna, Patricia Paay en Susan Sarandon……..

Zo schrijft relatietherapeute Sylvia van der Spek op de site van De Telegraaf VROUW.

Zij besteedt aandacht aan het fenomeen leeftijdsverschil, gezien vanuit de vrouw.

De jongere vriend is welliswaar zo oud als de wereld, maar komt sinds vrouwen onafhankelijker zijn, vaker voor.

Het verschijnsel van een oudere (meestal ook rijkere) man aan een vrouws zijde is bekender.

“Deze jonge vrouwen daten vaak met een oudere man omdat ze dan zelf ook een boost krijgen. Als je nog geen carrière hebt gemaakt en je mag je ‘de vriendin van’ noemen, dan ben je automatisch al iets meer dan dat je was.”

Helemaal gezond is het volgens Sylvia niet. “Het kan werken, maar in dit soort gevallen gaat het vaak om jonge meisjes, die een complete levensfase overslaan. Daar krijg je op latere leeftijd last van. Dan zit je op de bank met een vent van 65 die de krant leest en in slaap valt.”

Volgens Sylvia draait het niet direct om leeftijd, maar om levensfases.

“Jonge vrouwen die snel volwassen worden, gaan vaak op zoek naar een oudere man, omdat ze hiermee beter op 1 lijn liggen, dan met de mannen van hun eigen leeftijd. Wil je in de toekomst van je relatie geen problemen krijgen, dan is een leeftijdsverschil van 10 jaar wel maximaal. Anders groei je op den duur uit elkaar.”

De toyboy is een fenomeen dat de laatste jaren ook steeds meer opduikt. Niet oudere mannen, maar juist jongere mannen worden in dit geval door vrouwen veroverd. Ook dit heeft volgens Sylvia te maken met levensfases.

“Het kan zijn dat je met je huidige partner niet meer op een lijn ligt. Waar de man bijvoorbeeld liever op de bank zit, trekt de vrouw er graag op uit. Plezier maken in het leven kan een reden zijn voor vrouwen om het leven te delen met een jongere man.”

Sylvia vertelt dat hier ook een keerzijde aan zit. “Het gaat om een fase in het leven van een vrouw. Natuurlijk kun je met een jongere vent een leuke tijd hebben, maar er de rest van je leven mee delen? Dat wordt toch lastig. Vaak kom je er gedurende de relatie achter dat de fases niet meer matchen en de relatie niet meer wordt gezien als gelijkwaardig. Dit is dan ook de meest voorkomende reden waarom deze relaties uiteindelijk stranden.

Lees ook:Dames, neem een toyboy: dan haal je de 100 wel!
Lees ook:De toyboy legt het af; oudere mannen zijn rijker!
Lees ook:Vrouwen en jongere vriendjes
Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:De plussen en minnen van een toyboy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>