Vrouwen vaak stikjaloers op slapende echtgenoot

stress-in-the-bedroomHet idee dat hij zomaar in slaap valt en zij draait, keert, zucht, snuift, stampt en niet kan slapen is onverdraaglijk.

Deze jaloezie maakt van vrouwen echte krengen……..

Zo blijkt uit een poll over het nachtelijk bedgedrag van 4000 Britse vrouwen.

Een kwart van de vrouwen geeft toe haar slapende partner wakker te maken omdat ze jaloers is dat hij zo gemakkelijk in slaap valt. Meestal gewoon door ‘extreem’ te woelen en te draaien, anderen geven een por in de ribben.

Sommige vrouwen gaan subtieler te werk en blijven gewoon praten, geluid maken of zetten de tv aan tot ze reactie krijgen. 1 op de 10 knijpt haar slapende man. Oudere vrouwen geven vaker een por, jongere vrouwen doen de tv of het licht aan.

1 op 4 vrouwen ligt tot een uur lang wakker, terwijl de meeste mannen na 10 minuten al slapen. Eenderde van de vrouwen is dan ook gefrustreerd dat hun man heerlijk ligt te slapen, terwijl zij woelen.

Geen wonder dat het onderwerp slapen een gevoelig punt is bij veel stellen. Iets dat niet bepaald verbetert als het gezin uitbreidt. Een ander onderzoek toont aan dat kersverse ouders tot een half jaar aan slaap missen in de eerste 2 jaar van hun kleine spruit. De meesten slapen in het begin niet meer dan 4 uur.

Te weinig slaap is vermoeiend, irritant en maakt mensen prikkelbaar. Ze kunnen niet goed meer functioneren, jagen zichzelf op en zitten niet goed in hun vel. 1 op de 20 paren gaat uiteindelijk uit elkaar omdat één van de partijen gewoonweg uitgeput is.

“Het is begrijpelijk dat niet kunnen slapen frustrerend is, vooral als de persoon naast jou er geen probleem mee blijkt te hebben. Maar de boosheid zorgt ervoor dat het slapen nog moeilijker gaat. Het doet meer kwaad dan goed,” aldus de woordvoerder van opdrachtgever Silentnight.

Wie niet kan slapen, kan beter weer opstaan om te gaan lezen of iets warms te gaan drinken. Zet vooral geen felle lampen aan en houdt het licht zo gedempt mogelijk. Ga slapen zodra je je vermoeid voelt.

Om goed te kunnen functioneren zou iedereen minstens 5 uur ononderbroken moeten kunnen slapen. De meeste hebben echter tussen de 7 en 8 uur slaap nodig. 7 uur schijnt het gezondst te zijn.

Lees ook:Slaapjaloezie nekt relaties
Lees ook:Elkaars slaap verstoren doodt de liefde
Lees ook:Dat ouderen slechter slapen is de redding der mensheid
Lees ook:Vrouwen hebben meer last van overschakelen naar wintertijd dan mannen
Lees ook:Vrouwen snurken ook! (harder zelfs dan mannen)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>