Meiden veel eerder de deur uit en op kamers dan jongens

HotelMamaRecent schreven we hier over de enorme aantrekkingskracht van ‘Hotel Mama’ op de jong volwassenen van nu.

Vorig jaar woonde 44,9% van de Europese jongeren nog thuis, terwijl dat in 2005 nog 39,3% was. Vooral 18-24-­jarigen zijn nestklevers.

Detail: jongens blijven langer plakken dan meisjes……

“Dat heeft alles te maken met het leeftijdsverschil waarop mannen en vrouwen een relatie starten”, aldus sociologe Inge Pasteels van de Universiteit Antwerpen in Het Laatste Nieuws. “Mannen zijn doorgaans een aantal jaren ouder dan hun partner. Daarnaast starten jongeren steeds later met een relatie, die ook minder stabiel en dus van kortere duur is.”

Als alleenstaande kunnen jongeren ook minder gemakkelijk een woning ­kopen of huren omdat de banken hen niet graag zien komen. “De crisis heeft de jeugd kwetsbaarder gemaakt. En eigenlijk is Hotel Mama ook gewoon aan­genaam. In tegenstelling tot vroeger heerst er een andere wooncultuur binnen het ouderlijk huis en krijgt de jeugd veel ­vrijheid als ze weer thuis gaat wonen”, aldus Pasteels.

Vooral in landen waar de welvaartsstaat minder tussenkomt, blijven jongeren langer thuis wonen, zo blijkt uit de Europese cijers.

Illustratie: AukGaaf.com

Lees ook:Nederlandse jongeren gaan betrekkelijk snel op kamers
Lees ook:Hotel Mama meestal uit nood geboren
Lees ook:Boemerangkinderen boeken kamer in Hotel Mama en/of Papa
Lees ook:In een relatie blijven hangen omdat uit elkaar gaan te duur is
Lees ook:Studenten van nu verblijven veelal in ‘Hotel Mama’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>