100 jaar kopzorgen van mannen in 1 minuut

100-Years-of-Beauty-hairstyles-for-men-7Na een prachtige serie van 11 over ’100 jaar kopzorgen van vrouwen’, hebben de makers zich nu op de mannen gestort en dan met name op hun kapsels. Dat alles in het kader van snorrenmaand Movember.

Strak, plat en met een moustache: zo hoorde een man er in 1910 uit te zien. Daarna veranderde er voor mannen ook veel en snel.

In de jaren ’50 was het uiteraard de rock’n roll Elvis-look en in de 60′er jaren werden de haren Beatles-lang. Dat was nog lang niet genoeg, want de hippies van de 70′er jaren lieten hun manen net zo lang worden als de vrouwen.

In de 80′er jaren was er het matje. Daarna de verzorgde macho via de materialistische metroseksueel terug naar de lumberseksuele man, die een stoere houthakkers-look combineert met zorg voor het milieu en een anti-burgerlijke leefstijl.

Lees ook:Deze baardmannen vinden vrouwen anno 2013 wel lekker
Lees ook:Hoe kleren de man c.q. vrouw maakten in de afgelopen 100 jaar
Lees ook:Dit is de man, dit is z’n snor en dit is zijn boodschap
Lees ook:80 jaar brillenmode: van prothese naar mode-statement
Lees ook:Geen hippie, geen yuppie: de moderne vrouw is een muppie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>