Geen hippie, geen yuppie: de moderne vrouw is een muppie

UnderwritingHippies zijn zo 70′er jaren. Zij stonden niet voor materiële rijkdom, maar voor love, peace and happiness.

En in de 80′er jaren ontstond de term yuppies voor de jonge mensen in de grote steden die vooral snel en veel geld wilden verdienen.

Jonge vrouwen nu zijn hoogopgeleid, maar willen liever de wereld verbeteren dan veel geld verdienen: zij zijn dus muppies…..

Een naam die de Amerikaanse auteur Michelle Miller geeft aan vrouwen tussen de 22 en: 35 jaar, een kruising tussen millennials en yuppies. Het fenomeen komt uitgebreid aan bod in haar boek en TV-serie ‘The Underwriting’.

Een muppie is eerder een wereldverbeteraar dan iemand die belust is op veel geld. Ze is bezig met het milieu, kiest voor fair-tradeproducten of steunt goede doelen en weet wat er gebeurt in de wereld. Voor zichzelf hecht ze veel belang aan gezondheid, en qua sport vind je haar in de yoga- of pilatesles. Muppies zijn modebewust, maar mooie kleren hoeven daarom niet duur te zijn.

Een wereld zonder smartphone en internet is ondenkbaar voor muppies. Ze spenderen dagelijks een uur aan het online lezen of schrijven van blogs, een halfuur aan online shoppen en 40 minuten aan het zoeken naar een nieuwe baan, die hen meer vrijheden biedt.

Ook alles delen op sociale media en bij die online community bevestiging zoeken is typisch ‘des muppies’, wat mogelijk verklaart waarom ze een uur per dag nadenken over wat ze zullen eten (om dat daarna op Instagram te posten).

muppie

Lees ook:Yuccies: de yuppies van 2015
Lees ook:Als je ‘beste vriend’ je online stalker blijkt te zijn
Lees ook:Internet een zegen? Geloofwaardigheid, baan en partner pleite!
Lees ook:Internet brengt mensen meer seks en relaties
Lees ook:Jongens die zonder vader opgroeien raken verslaafd aan internet, porno en ritalin

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>