Heren, lees eerst eens de wenkbrauwen van vrouwen

ChanelWinter2012Na handen lezen, voeten lezen, oren lezen en recent navel staren, is het vandaag tijd voor een lesje wenkbrauwen lezen.

De wenkbrauw is de naar voren stekende, met gezichtshaar begroeide botrand boven het oog. Ze hebben als oorspronkelijk doel te voorkomen dat zaken als zweet, vuil en andere kleine voorwerpen in het oog terechtkomen.

Wenkbrauwen hebben ook een belangrijke functie in lichaamstaal. Ze zijn een medebepalend onderdeel van mimiek als het gaat om expressie van emoties……..

Half opgetrokken wenkbrauwen laten tijdens een discussie zien dat de gesprekspartner verbaasd is. Trekt hij of zij de wenkbrauwen heel hoog op, dan is de boodschap: ‘ik geloof je niet!’

Iets naar beneden gehouden wenkbrauwen in een halve frons wil zeggen: ‘Je bent niet erg duidelijk’. Fronsen van de wenkbrauwen betekent: ‘Ik keur dit gedrag af’ of ‘Ik ben het niet met je eens’.

Darwin noemde de spier die de wenkbrauwen tegelijkertijd omlaag trekt en samentrekt de ‘muscle of difficulty’ (probleemspier). Het viel hem namelijk op dat deze spierbeweging optreedt wanneer zich een of andere moeilijkheid voordoet die uiteen kan lopen van iets zwaars optillen tot het maken van een ingewikkelde berekening.

Sommige mensen hebben doorlopende, dikke wenkbrauwen. Dit type is genetisch gesproken dominant. Dunne wenkbrauwen daarentegen zijn recessief.

Volgens lezeres van gezichten Jean Haner, kunnen wenkbrauwen bij vrouwen veel onthullen over haar zelfvertrouwen, assertiviteit, motivatie, enz.

Britney-Spears-Jean onderscheidt 10 types:

1. Kort
Kortere wenkbrauwen, zoals die van Britney Spears, wijzen op een persoonlijkheid die niet goed is in het omgaan met stress. Deze mensen houden er meestal ook niet van om te moeten luisteren naar de drama’s van hun vrienden.

eva_mendes2. Lang
Mensen met lange wenkbrauwen, zoals Eva Mendes, gaan beter om met stress en hebben veel vrienden. Ze vinden het dan ook niet erg om een luisterend oor te zijn en te helpen. Deze mensen zijn harde werkers, kunnen grote verantwoordelijkheden aan en zijn vaak competitief ingesteld.

3. Dun
Taylor-SwiftVan nature dunne wenkbrauwen, zoals die van Taylor Swift, wijzen op een twijfelende persoonlijkheid, iemand die onzeker is en snel gelooft wat andere mensen vertellen. Deze mensen zijn ook voorzichtiger in het leven.

4. Vol, wild
Mensen met dikke wenkbrauwen, zoals Cara Delevingne, zijn de actievelingen. Ze hebben ook een aabgeboren zelfvertrouwen en ze Cara Delevingnezijn snel van begrip. Soms raken ze weleens gefrustreerd, vooral als ze door anderen worden geremd of tegengehouden worden in hun eigen doen en laten.

5. Hoge bogen
Mensen die net als Megan Fox wenkbrauwen hebt die hoog boven de ogen staan, zijn nogal ontoegankelijk. Het zijn gevoelige types, die zich liever wat op Megan-Foxde achtergrond houden en meer ruimte nodig hebben. Ze worden soms gezien als arrogant, maar eigenlijk hebben ze gewoon meer tijd nodig om de kat uit de boom te kijken. Deze mensen zijn vaak perfectionistisch ingesteld en hebben een zeer goede smaak.

6. Lage bogen
Lily Collins heeft wenkbrauwen met een lage boog, die dus dicht bij de ogen staan. Dit type is open en makkelijk in de omgang. Ze houden zich ook aan Beyoncehun beloftes. Deze wenkbrauwen worden ook wel ‘coaches’ genoemd, omdat dit type bij jou blijft tot je wint.

7. Afgerond
Mensen met een ronde boog ~denk aan Beyoncé~ zijn meestal erg vriendelijk en denken aan wat anderen nodig hebben. Ze zijn ook erg tactvol in hun communicatie, willen altijd een win-winsituatie creëren en zijn jessica-albagraag in een relatie. Het zijn geen eenpitters.

8. Weinig tot geen boog
Wie wenkbrauwen heeft die in een rechte lijn gaan, zoals die van Jessica Alba, denkt altijd logisch na over beslissingen. Dit zijn echte denkers die veel waarde hechten aan logica. Deze mensen zijn gewoonlijk niet superemotioneel.

OliviaWilde9. Puntig
Wenkbrauwen die gepunt zijn, zoals die van Olivia Wilde, wijzen op types die graag plezier maken, snel denken en praten, snel beslissingen nemen en behoefte hebben aan veel prikkels. Deze types zijn spontaan, reageren ook snel op emotioneel gebied en hebben meestal een goed gevoel voor humor.

10. Teveel geplukt
PamelaAndersonWenkbrauwen drukken je zelfvertrouwen uit. Dus als iemand te veel plukt, zoals Pamela Anderson, vermindert dat zelfvertrouwen en het vermogen om keuzes te maken. Door overmatig plukken trekken ze dan ook mensen aan die over hen heen lopen, omdat ze minder zelfvertrouwen uitstralen.

Lees ook:Push-up beha’s pushen ook het zelfvertrouwen
Lees ook:Metroseksuele man is heel erg uit. Baardjes en casual zijn in.
Lees ook:Scheer ze niet weg, want zonder wenkbrauwen herkennen ze je niet meer
Lees ook:Testosterongehalte bepaalt keuze van de mannen
Lees ook:Macho-mannen kunnen hier wel inpakken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>