Mannen zijn ook maar mensen

MannenZijnOookMaarMensen‘Je hebt mannen en je hebt fietsbellen’ zei onze oude werkster vroeger altijd.

En op hetzelfde moment raapte ze de rotzooi op, die die wezens weer eens hadden achtergelaten.

‘Ze kunnen het niet helpen hoor!’ zei ze er ook nog achteraan.

De werkster in kwestie bleef er vrolijk bij. Sterker nog: ze át ervan.

Zoiets dacht waarschijnlijk ook Lydia Kroon. Zij ging erover schrijven…….

Het werd het amusante boek ‘Mannen zijn ook maar Mensen.’

Lydia schreef het als tegenhanger voor al het gezeur van vrouwen over mannen. En als protest tegen damesbladen vol mannenkritiek, waardoor je haast denkt dat heren óf klootzakken óf watjes zijn.

“Mannen zijn gewoon leuk”, verklaart Lydia Kroon. “Ze zijn spontaner, grappiger en aardiger dan de meeste vrouwen en we moeten hun eigenaardigheden gewoon wat positiever benaderen.”

Dat je altijd struikelt over zijn schoenen midden in de kamer, zijn vuile sokken van de badkamervloer moet vissen en je het dopje weer op de tube tandpasta moet draaien: dat is juist lief van die rommelkont: je voelt je er geheel onmisbaar door. En dat hij niet over zijn gevoelens wil praten is ook goedbedoeld: hij wil je niet belasten met zijn zorgen.

Eigenlijk zouden mannen volgens Kroon als tegenhanger van ’ongewenste intimiteiten’ de term ’werkbederf’ moeten gebruiken. Want het is niet lekker om de hele dag naast een dame te werken die gehuld is in een wolk van parfum. En als je collega gekozen heeft voor een truitje met diepe v-hals, is het behoorlijk lastig om een ingewikkeld excell-bestand te maken.

De grootste held vindt ze de getrouwde man. Hij zegt na jaren huwelijk nog steeds gelukkig te zijn, ziet haar jaloezie door de vingers, luistert rustig naar haar driftbuiten, menstruatieperikelen gaan langs hem heen en als ze in de winkel een te kleine maat broek pakt, zegt hij sussend dat het model gewoon klein valt.

De schrijfster wil met het boekje de mannen bedanken voor al die keren dat ze haar hebben doen glimlachen en de lezers laten meegrijnzen. Niet voor mensen zonder humor, waarschuwt ze.

Mannen zijn ook maar Mensen, Lydia Kroon, uitgeverij Aspekt, 100 pagina’s, €10,95

Lees ook:Zeg hem of haar dat je uit die verdomde ‘friendzone’ wilt en doe het!
Lees ook:Een werkster hebben geeft schuldgevoel
Lees ook:Leer van Marilyn Monroe: ‘Ach, het zijn maar jongetjes!’
Lees ook:De hoeden-carrière van Beatrix
Lees ook:Vrouwen met natuurlijke grote borsten: ‘mannen staren evenwel wel’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>