Een huilende Epke Zonderland vinden vrouwen aantrekkelijk

The Most Impressive Athletic Achievement Of The 2012 OlympicsHad hij zijn overwinning en medaille-ontvangst in Londen van een brede smile voorzien, gisteren toen Epke Zonderland door had dat hij een koninlijke onderscheiding kreeg, brak hij.

De stoere Friese turner hield het niet droog.

Bij die aanblik schoten duizenden kijkers thuis voor de buis ook in diepe ontroering, want een man die wat gepresteerd heeft en gaat huilen: dat vinden met name vrouwen woest aantrekkelijk………

Zeker als ze dicht bij hem in de buurt staan, want in tranen zit een stofje waar vrouwen opgewonden van worden. Andersom werkt het niet. Mannen die een huilende vrouw troosten, worden daar seksueel niet door geprikkeld.

De aloude cliché’s dat vrouwen jankers zijn en dat ‘echte mannen niet huilen’ blijken nog steeds waarheid. Een vrouw huilt gemiddeld 2 tot 4 x per maand, terwijl een man ongeveer 1x in de 2 maanden huilt. Vrouwen hebben namelijk meer prolactine (dat o.a. ook de melktoevoer regelt) en mannen hebben meer testosteron, dat huilen weer tegen gaat.

Mannen huilen vooral positieve of sentimentele tranen. Als hun voetbalploeg wint of bij de geboorte van hun kind bijvoorbeeld. Mannentranen hangen vaker samen met gevoelens van trots, dapperheid, overwinning, nederlagen en kameraadschap, schrijft ‘huilprofessor’ Ad Vingerhoets in zijn boek ‘Tranen’.

Voorts hebben tranen een bindende werking en bevorderen ze dus de sociale samenhang.

Een man als Gouden Epke zien huilen doet dus extra veel bij vrouwen. De beste manier om als man indruk te maken op een vrouw, is ervoor zorgen dat de tranen niet over je wangen biggelen, maar dat je enkel natte ogen hebt. Dan toon je dat je gevoelig bent, maar dat je jezelf tevens goed in de hand kunt houden.

BTW: Epke schijnt helemaal heppiedepeppie te zijn met zijn Linda Steen.

Lees ook:Mannen huilen uit sentiment. Vrouwen uit onmacht
Lees ook:Sportmannen huilen openlijk, waarom sportverslaggever Toine van Peperstraten dan niet?
Lees ook:Westerse vrouwen huilen meer dan in traditionele samenlevingen
Lees ook:Vrouwen vinden mannentranen reuze opwindend
Lees ook:Waarom een vrouw huilt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een huilende Epke Zonderland vinden vrouwen aantrekkelijk

  1. Pingback: Het gouden lijf van turner Epke Zonderland nu poedelnaakt te bewonderen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>