Waarom een vrouw huilt

Clintmagazine is een online mannenmagazine en behandelt onderwerpen op het gebied van seks en relatie als: elke dag seks houdt mannen vruchtbaar, voorspel, seksmythes en hoe versier je een vrouw die je normaal niet kan krijgen. Echter, in dit stukje wil ik het graag hebben over hun artikel: waarom een vrouw huilt en hoe ga je daar mee om?

Volgens Clint zijn er 5 redenen voor een vrouw om te huilen:

- Hormonen. Oftewel PMS zorgt ervoor dat vrouwen emotioneler reageren op zaken. En ja, dan huilen ze dus sneller. Wat je als man moet doen is: herken die momenten en maak geen opmerkingen als: moet je ongesteld worden ofzo. Knuffel haar iets vaker en laat haar lekker uithuilen.

- Krokodillentranen. Vrouwen schijnen op jonge leeftijd volgens Clint al te leren dat als ze huilen, dat mannen zich daar ongemakkelijk onder voelen. Manipulatief huilgedrag is dat. In dit geval kun je haar niet troosten omdat ze alleen maar haar gelijk wil krijgen. Nog sterker, loop gewoon de kamer uit als je hebt geconstateerd dat het hier inderdaad gaat om een staaltje krokodillengehuil.

- Oprecht verdriet. Iets heeft haar emotioneel geraakt of verdrietig gemaakt. Luister naar haar en geef steun en geborgenheid. Geef advies, maar niet direct. Ze wil op zo’n moment alleen maar steun.

- Woede en onmacht. Anders dan mannen reageren vrouwen op woede en onmacht met tranen. Luister naar haar en laat haar iets afkoelen. Zodra ze rustig is kunnen jullie er over praten.

- Herinneringen. Vrouwen besteden meer dan mannen tijd aan herinneringen en dat kan emotioneel maken. Reageer niet jaloers of bezitterig maar laat haar erover praten. Jij, als man zijnde, zal deze even moeten uitzitten volgens Clint. Tandjes op elkaar. Het gaat uiteindelijk om de waardering die je naderhand krijgt.

Best handig toch zo’n handleiding? Of voel je er als man zijnde niets voor om zo’n gebruiksaanwijzing te hanteren?

En vrouwen? Voelen jullie je betuttelt of begrepen als je bovenstaande leest?

Ik kan wel janken.

Lees ook:Barbara Walters had mevrouw Clint Eastwood kunnen zijn
Lees ook:Stress is een sluipmoordenaar in de relatie
Lees ook:Experiment: als je Tinder-date stukken dikker is dan je denkt
Lees ook:De beste en slechtste openingszinnen op Tinder
Lees ook:Een vrouw wordt gelukkig als haar man huilt

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Waarom een vrouw huilt

 1. Jan

  Kan me wel voorstellen dat vrouwen zich betutteld voelen, maar je hebt blijkbaar geen idee hoe sociaal onintelligent veel mannen zijn. Ik vind zo’n lijstje met reacties dan nog redelijk constructief, beter dan een “vrouwen moeten gewoon niet zo emotioneel doen over dingen” FHM-achtige boodschap

    /   Reply  / 
 2. Tamara

  Jan, dat vind ik een bijzonder goede opmerking. Ik vind zo’n lijstje ook behoorlijk betuttelend, maar zoals jij het bekijkt, daar kan ik me in vinden.

    /   Reply  / 
 3. Nina

  Als de vrouw steeds uit een van de mogelijkheden zou kiezen zou dit een handleiding genoemd kunnen worden, het vervelende is dat we van cocktails houden…
  En laten het graag aan ‘de man’ om er een mooie analyse op los te laten. Diezelfde man heeft helaas levenslang…en kan wel janken!

    /   Reply  / 
 4. Theo Richel

  Ik vind dit soort berichten toch altijd een sterk ’5 tips om een betere slaaf te zijn’ – gehalte hebben.
  Als iemand, man of vrouw, oprecht verdriet heeft, dan troost je hem of haar. Bij een vrouw heb je daar doorgaans meer woorden voor nodig dan bij een man. Geen punt, dat doe je.
  Maar of een vrouw nu wel of niet met manipulatieve bedoelingen huilt, het heeft op mannen meestal wel een manipulatief effect. Het is verlammend en heeft een zeer negatieve invloed op wat je dan aan het doen bent. Het iest alle aandacht op en dat kan zeer gevaarlijk zijn. Als je dan als man de kamer uit gaat ben je een lafaard, je moet die vrouw duidelijk maken dat zij beter weg kan gaan.

    /   Reply  / 
 5. Marco Polo

  Wat overdreven. Je moet als man gewoon stevig in je schoenen staan en desnoods vragen wat ze ermee wil bereiken. Daar kom je verder mee dan met iemand wegsturen.

    /   Reply  / 
 6. Theo Richel

  Ik zou niet weten wat er overdreven aan is. Vrouwelijke emotionaliteit, angsten horen er ook zeker bij, komt op allerlei momenten zo verschrikkelijk ongelegen, dat je die situaties moet zien te vermijden. Een mooi, maar gelukkig beetje extreem voorbeeld is het slagveld, oorlog dus. Als je daar mannen en vrouwen samen laat vechten tegen een vijand, dan wordt dat een ramp omdat mannen vooral op de veiligheid van die vrouwen gaan letten, en dus minder op de vijand. Voor een deel doen die mannen dat zelf, maar het wordt zeker ook aangejaagd door het gedrag van de vrouwen zelf. Als die gaan huilen of gillen dan zijn mannen getraind (of genetisch geprogrammeerd) om dat bovenaan de agenda te zetten. Dat kan je dan, en in tal van andere situaties dus niet gebruiken, dus wegwezen. De bekende Israelisch/Nederlandse krijgskundige Martin van Creveld heeft daar in zijn boek ‘Het bevoordeelde geslacht’ over geschreven, naar ik heb begrepen naar aanleiding van rampzalige ervaringen van Israel om gemengd oorlog te voeren.
  Maar het gaat zeker niet alleen om oorlog, er zijn allerlei situaties waar vergelijkbare narigheid op kan treden. Er is niks mis met vrouwen, maar je kunt ze niet overal bij gebruiken (en het omgekeerde is ongetwijfeld ook waar)

    /   Reply  / 
 7. Christa

  Precies Marco Polo, met eerlijkheid en directheid bereik je meer dan weglopen.

    /   Reply  / 
 8. Theo Richel

  Ja maar Marco Polo vindt juist dat je moet weglopen. Dus volgens mij ben je het juist niet met hem eens.

    /   Reply  / 
 9. Marco Polo

  Misschien verkeerd geformuleerd, maar inderdaad, ik wil niet dat iemand wegloopt. In communicatie blijven, dat is het enige dat zaken echt oplost. Of voor altijd weglopen, maarja…

    /   Reply  / 
 10. jaap

  Een vrouw die huild krijgt voor 90% gelijk.
  Als man word je weg gezet als een bruut.
  Die arme vrouw wat een bullebak die man.
  Een sterk middel van vrouwen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>