Jongens van nu zijn eerder in de puberteit dan hun vaders

Van meisjes is al langer bekend dat hun puberteit zich op steeds jongere leeftijd aandient.

Nu blijkt echter dat ook jongens op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met groei en ontwikkeling……….

Een Bulgaars onderzoek met 6200 gezonde pubers wees uit dat jongens zich ontwikkelen vanaf 12 jaar.

De resultaten hiervan werden door een medisch centrum in Los Angeles naast een vergelijkbaar onderzoek uit 1970 gelegd. 40 jaar geleden startte de seksuele ontwikkeling van jongens tussen de 13 en 16. Uit het recente onderzoek blijkt echter dat dit is verschoven naar 12 tot 15 jaar.

Lengte, gewicht, grootte van de testikels, lengte van de penis en de omtrek daarvan werden gemeten. Terwijl de penis vanaf de geboorte geleidelijk groeit, start de groei van de testikels vanaf ongeveer 11 jaar. Beiden gaan echter het snelst in de leeftijd van 12 tot 16 jaar en blijken groter te zijn dan de genitaliën van de onderzochte jongens in 1970. Met 17 jaar is dit verschil echter verdwenen.

“Er zijn diverse factoren aan te wijzen die een rol kunnen spelen in de snelle ontwikkeling bij jongens, denk hierbij aan het milieu, voeding, educatieve en genetische factoren. Het blijft echter onduidelijk welk effect een vroege puberteit zou kunnen hebben op de gezondheid van mannen”, aldus onderzoeksleider Dr. Deepinder.

Lees ook:Jongens die opgroeien zonder vader komen later dan gemiddeld in de puberteit
Lees ook:Dochters uit gebroken gezinnen vroeger in puberteit
Lees ook:Man van gemiddelde lengte plant zich het snelste voort
Lees ook:Grote broer is de ergste pestkop
Lees ook:Zonen trekken een gebroken gezin beter dan dochters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>