Dochters uit gebroken gezinnen vroeger in puberteit

Meisjes wiens vader niet meer thuis woont, raken sneller in de puberteit dan dochters uit een stabiel gezin.

Een scheiding bezorgt dubbel zoveel kans om al op jongere leeftijd borsten te ontwikkelen, sommige al vanaf 7 jaar………………..

Onderzoekers aan de universiteit van Californië ontdekten dat meisjes uit een gescheiden gezin met hogere inkomens 2,5 x meer risico lopen om eerder in de puberteit te belanden. Bij armere gezinnen waarvan de vader niet meer thuis vertoefde, bleek dat niet op te gaan.

Volgens de onderzoekers wijst alles erop dat meisjes uit de midden- of hogere klasse emotioneel dieper geraakt worden door een scheiding dan de meisjes uit een armer gezin. Deze laatste neigen al meer geïsoleerd te leven zonder veel steun van vrienden en familie.

De meisjes, getroffen door scheiding van hun ouders, ontwikkelden al borsten en lichaamshaar op een leeftijd van 9 of jonger, terwijl de ‘gemiddelde puberteit vanaf 10 of 11 jaar start. De hormoonhuishouding zou effect ondervinden door de emotionele impact van een scheiding.

Onderzoekster Dr Julianna Deardorff: “De leeftijd waarop meisjes in de puberteit belanden, kent de afgelopen decennia een trend in leeftijd naar beneden. Obesitas en het verhoogde lichaamsgewicht zijn redenen, maar die factoren verklaren niet alles over de puberale timing. Familiale en contextuele factoren, onafhankelijk van de body mass index’ spelen eveneens een grote rol.”

Lees ook:Jongens die opgroeien zonder vader komen later dan gemiddeld in de puberteit
Lees ook:Meisjes uit lagere milieus menstrueren jonger
Lees ook:Jongens van nu zijn eerder in de puberteit dan hun vaders
Lees ook:Zonen trekken een gebroken gezin beter dan dochters
Lees ook:Meisjes hebben zwaardere puberteit dan jongens

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dochters uit gebroken gezinnen vroeger in puberteit

  1. Pingback: Jongens van nu zijn eerder in de puberteit dan hun vaders | Relatie

  2. Pingback: Dochters lijden meer onder scheiding ouders dan zoons | Relatie

  3. Pingback: Meisjes uit lagere milieus menstrueren op vroegere leeftijd | Relatie

  4. Pingback: Jongens die opgroeien zonder vader komen later in de puberteit | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>