Ruzie start in keuken

Naar aanleiding van Brits onderzoek wordt geconcludeerd dat de meeste ruzies in de keuken starten. Zelfs 85% van de vrouwen ergert zich aan de keukengewoonten van hun partner. Vooral het achterlaten van rommel is een hekel punt……………..

Kunnen die mannen tijdens het koken niet direct dingen in de vuilnisbak gooien en pakjes boter gewoon terugleggen in de koelkast? Waarom moet alles blijven liggen? Op de tweede plek komt het laten staan van de afwas. Stapels en stapels aangekoekte vaat in de gootsteen. Er is toch genoeg servies…?

Op de derde plek staat het niet buiten zetten van de vuilnis (oeps, vergeten!) en op de vierde plek staat het eten niet terugzetten in de koelkast. Dus na het smeren van een broodje het boterkuipje (open!) en het beleg op de aanrecht laten staan.

Een andere ergernis is het opeten van een laatste stukje lekkers. Alsof ze alleen op de wereld zijn.

Er zijn ook grote verschillen in activiteiten tussen de man en vrouw nadat de kinderen in bed liggen. 70% van de mannen gaat voor de tv hangen met een drankje of twee…drie…

Vrouwen daarentegen poetsen nog even het huis of doen de was. De helft van de vrouwen doet taken voordat ze naar bed gaan. Daar valt ook onder: email checken, internetshoppen, koken en eten. Mannen doen 3 dingen: praten met hun partner, computerspelletje of drinken.

V0lgens onderzoekster Holloway heeft de keuken het overgenomen van de slaapkamer op het gebied van locatie waar de meeste ruzie wordt gemaakt. In de keuken eten we, communiceren we, maken we huiswerk. Met andere woorden: het is het hart van het huis geworden. En daar wordt dus ook de meeste ruzie gemaakt.

Ze geeft ook nog tips om het huishouden soepeler te laten verlopen zoals: geef de kinderen taken in het huishouden die leuk zijn. Betrek iedereen bij het huishouden. Werk met een beloningssysteem. Als de kinderen iets hebben gedaan krijgen ze extra tv-tijd. Vergeet vooral jezelf niet te belonen en ga eens op vakantie. Praat dan met je partner over je werk en ontdek naar welke muziek je kinderen luisteren.

Lees ook:Herrie in de keuken
Lees ook:Seks, kinderen, trouwen en scheiden worden in de keuken beslist
Lees ook:Waarmee mannen hun vrouwen in de keuken over haar theewater jagen
Lees ook:Kliekjes-daten: ‘grote walnoot zoekt pittig kaasje’
Lees ook:Het verschil tussen wanneer mama kookt en papa achter het fornuis staat

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ruzie start in keuken

  1. aanrechtblad

    nou ja, dat heeft niet zoveel met de keuken te maken dus, maar meer met wanneer je langer met elkaar praat of samen zit… best wel grappig. Zie je wel, we zijn niet gemaakt om ook nog even lekker te keuvelen met elkaar ;)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De keuken is kloppend hart van de woning: seks, kinderen, trouwen en scheiden worden daar beslist | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>