Kliekjes-daten: ‘grote walnoot zoekt pittig kaasje’

FruitLoveWeleens gehoord van ‘koelkastdochters’?

Nou dat zijn meer stiefdochters, want net als winkeldochters zijn het van die zaken die op de 1 of andere manier maar in je koelkast blijven liggen.

Omdat je niet weet wat je ermee moet of de bijpassende gerechten niet in huis hebt.

“Hee”, dacht een slimme Zweedse boer. “Daar kan ik wat mee!” En hij begon de datingsite Restdejting, ja echt waar: restjesdaten………

Hiermee hoopt Lantmannen, de Zweedse landbouwcoöperatie, niet alleen mensen dichter tot elkander te brengen, maar ze willen op originele wijze ook overtollig afval aanpakken. Zij stelden namelijk vast dat eenvijfde van al het eten dat ingekocht wordt in de kliko belandt.

En zie daar: bij Restdejting worden singles aangemoedigd hun kliekjes te delen en zelfs samen te brengen in een milieuvriendelijk etentje. Je begint met het invoeren van 5 dingen die er nog in je koelkast huizen. Deze lijst komt terecht op Facebook, waar de andere Restdejting-singles kunnen kijken of er een (etens-)match is.

Er dan is er ook nog speed-kliekjes-daten. Mensen gaan dan op zoek naar een specifiek ingrediënt om hun maaltijd te vervolledigen. Ze kunnen ook kiezen om het eten te delen met meer dan 1 persoon.

Een voorbeeldje: “Krop sla zoekt gestoomde krab. Etentje voor 3? Geef een seintje a.u.b!” Of deze: “Grote walnoot zoekt pittige kaas. Etentje voor 2? Ik hoop iets van je te vernemen.”

Lees ook:Ruzie over wie er kookt vanavond? Kijk eens wat buurvrouws pot schaft!
Lees ook:Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt
Lees ook:Ruzie start in keuken
Lees ook:1e eetdate: wie betaalt?
Lees ook:De koelkasten koppelaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>