Het verschil tussen wanneer mama kookt en papa achter het fornuis staat

TonyLeDucIn het huishouden zijn het nog vaak de vrouwen die aardappels koken en het vlees aanbraden terwijl de hongerigen zich al aan de tafel nestelen.

Koken de mannen in het gezin, dan zijn er duidelijke verschillen merkbaar.

Foodfotograaf Tony Le Duc maakte enkele jaren geleden het fotoboek ‘De Keuken van ons moeder’, anno 2013 komt daar een vervolg op met ‘De Keuken van ons vader’.

Tijd dus om de twee soorten koks eens naast elkaar te leggen.

“Terwijl veel moeders koken omdat het moet, als een soort verplichting tegenover hun man en kinderen, doen de vaders dat vooral uit goesting. Ze vinden eten maken gewoon plezant en doen dat haast altijd met een glas wijn erbij. Ze durven ook meer experimenteren. Waar de moeders vooral zwoeren bij de klassieke gerechten, durven de vaders het ingewikkelder en exotischer maken. Nog een frappant verschil is dat ze vaak met het beste materiaal willen koken, van de scherpste messen tot de nieuwste keukenrobots, dat ze graag met vuur en flamberen bezig zijn en dat ze als favoriete ingrediënt vooral vlees verkiezen. Het register met de vleesgerechten achterin het boek is vele malen langer dan dat met de vis- en vegetarische gerechten. Mannen blijven in de eerste plaats carnivoren”, aldus Tony Le Duc in Het Laatste Nieuws.

‘De keuken van ons moeder’ en ‘De keuken van ons vader’, Tony Le Duc, Uitgeverij Minestrone, €35,=

Lees ook:Zeg het gewoon
Lees ook:KIJKTIP: Aandacht voor mannen die vader worden
Lees ook:Vrouwen koken vaker, maar mannen doen het avontuurlijker
Lees ook:Dikke mannen veroorzaken zware bevallingen
Lees ook:Vrouw van nu verliest het aanrecht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>