SWOFTY: single, sexy ‘Sara’s’ stappen stoer door het leven

OldIsTheNewBlackDeze week was er een interessante uitzending van Hollandse Zaken bij Omroep Max over alleengaanden 50+.

Net als uit cijfers van het CBS bleek dat middelbare mannen vaak veel serieuzer op zoek zijn naar een relatie en veel vaker ook intimiteit missen, dan hun vrouwelijke leeftijdgenoten.

Voor die laatsten hoeft ‘het’ allemaal niet meer zo nodig en zij halen ook meer bevrediging uit hun werk, kinderen, vriendinnen en andere sociale activiteiten.

Wat niet wil zeggen dat het dorre takken worden….

Swofty’s: de naam die single vrouwen aanduidt die Sara reeds zagen, bestaat al langer, maar raakt nu pas echt in zwang. Het is de afko voor ’single women over fifty’.

Door scheidingen zijn er steeds meer alleenstaande 50′sters en die zitten bepaald niet sneu achter de geraniums..

Er deed zich een vreemd fenomeen voor in de uitzending bij MAX. De single oudere heren stelden zich namelijk kwetsbaarder op dan de dames. Ook uit de lichaamstaal bleek dat vrouwen veel minder open staan voor een discussie over dit onderwerp en dus ook voor relaties. Zij hebben vooral geen trek meer aan ‘alles dr’op en dr’an’, terwijl oudere mannen daar wel vaak naar op zoek zijn.

Evolutionair is dit zeer verklaarbaar. De vrouwen hoeven zich niet meer voort te planten en zijn in veel gevallen zelfs al grootmoeders. Dus is er geen ‘huisje, boompje beestje’ meer nodig voor een nest. Wel bleek dat wanneer er nog een man zou komen met wie het klikt en die in hun leven past en het van beide zijden goed voelt, ze wel ‘in’ zijn voor een LAT-relatie.

Dus gedragen en kleden veel van deze 50′sters en 60′sters zich nog uitdagend, zegt ook een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Britse onlinewinkel Isme.com. Eenvijfde van de 1000 vrouwen tussen 50 en 65 die deelnamen, gaf zelfs aan zich nu gewaagder te kleden dan vroeger.

Te zelfstandig schrikt mannen van de oudere generatie vaak nog af, net als vrouwen terug deinzen wanneer een man te snel te veel wil op lichamelijk gebied. Daar een balans in te vinden en erover praten zou dus zomaar eens tot meer liefdes kunnen leiden.

Swofty’s zijn dus geen softies. Ze hebben boeiende hobby’s, gaan graag uit, reizen veel, gebruiken alle moderne communicatiemiddelen en blijven graag fit. ‘Single and fabulous,’ zo luidt hun adagio.

Ik zou zeggen, vrijgezelle heren: omarm ze! (wel opbouwen ;)

In Vlaanderen is er eveneens een opmars van de swofty’s, zoals u in onderstaand filmpje kunt zien.

Swofties – telefacts from Duet Relatiebemiddeling on Vimeo.

Lees ook:50+ vrouwen zitten niet meer te wachten op een man en vieze sokken
Lees ook:Helft gebonden jonge vrouwen had onenightstand
Lees ook:Mannen 50+ moeten helemaal niet op een jongere vrouw gaan jagen
Lees ook:100 singles
Lees ook:De echte ‘happy single’ is vaak een swofty

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>