Mannen die zich té jeugdig kleden voor hun leeftijd overtreffen de vrouwen

We hebben het hier op deze plek al vaker gehad over het verschijnsel ‘van achteren lyceum, van voren museum‘.

Oftewel: vrouwen van zekere leeftijd die zich kleden alsof zij de kledingkast van hun tienerdochter zojuist gepunderd hebben.

Dit fenomeen lijkt zich uit te breiden naar de mannen.

Ergo: mannen lijken hierin nog meer door te schieten met veel TV-mannen als rolemodels.

De Nederlandse man die internationaal qua kleding toch al een pleefiguur slaat, lijkt het spoor bijster, terwijl vrouwen juist dol zijn op zo’n strak in ‘t  pak zittende man……..

Ook De Telegraaf discusseert vandaag over dit onderwerp.

Skinny jeans, zonnebrillen, lang haar en T-shirtjes: bij veel mannen lijkt het wel alsof de tijd stilstaat.

Vrouwen worden meestal direct bekritiseerd vanwege een minirokje of mouwloos, laag uitgesneden topje wanneer ze de 40 gepasseerd zijn. Waar zij zich steeds vaker aan de ‘regels’ houden en hun garderobe aanpassen aan hun leeftijd, lijkt het wel alsof de oudere mannen in de tussentijd hun jeugd herleven.

Oorbellen, lang (grijs) haar, strakke broeken: ze hebben het uit de kleerkast van hun tienerzonen, lijkt het wel. Terwijl die laatsten waarschijnlijk roepen: “Doe normaal pa!”  En dan is er natuurlijk ook nog het fenomeen van de grijze rommelige baarden, die maar weinig mannen echt siert.

Het blijkt voor vrouwen allemaal erg gevoelig te liggen. Te weinig cosmetica gebruiken vinden vrouwen vies, maar  een man die langer voor de spiegel staat dan zijzelf trekken ze ook niet. Het gekke is dat veel homo’s en allochtonen vaak meer aandacht aan hun uiterlijk besteden dan de gemiddelde Nederlandse heteroman.

En dat is misschien net de crux. Hollandse mannen zijn als de dood uitgemaakt te worden voor mietje, terwijl in typische macho-culturen als Italë en Spanje dat heel anders ligt en de mannen daar ook meer durven. Afijn,: ga op zaterdagmiddag maar eens winkelen in Maastricht: daar zie je veel goede voorbeelden. Voor de rest: zichtbaar verzorgd en leeftijds- en gelegenheids-adequate kleding is het beste advies!

Illustratie: De Toppers zijn qua outfits volgens velen meer De Floppers

Lees ook:Helft Nederlandse pubers vindt (terecht) dat hun vader er niet uitziet
Lees ook:Echt wel: mannen besteden meer geld aan uiterlijk dan vrouwen
Lees ook:Nederlandse mannen vinden hun vrouwen shopverslaafd
Lees ook:Steeds meer Nederlandse mannen gaan voor buitenlandse vrouw
Lees ook:De geschiedenis van het lekkerste vrouwenlijf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>