Mannen vinden hun uiterlijk al bijna net zo belangrijk als vrouwen

Alhoewel van mannen vaak gezegd wordt dat ze er met de jaren mooier en doorleefder uit gaan zien, denken velen daar zelf heel anders over.

Zo blijkt uit de cijfers.

Er worden niet alleen veel meer verzorgingsprodukten aan hen verkocht, ook het aantal cosmetische ingrepen stijgt onder mannen, terwijl dat onder vrouwen juist daalt………..

Nog steeds is de vrouw verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet in de plastische chirurgiebranche, maar er worden steeds vaker operaties ingepland voor mannen, meldt The Wall Street Journal.

In het afgelopen jaar is het aantal ingrepen bij Amerikaanse mannen gestegen naar 1.1 miljoen.

In Nederland stappen er jaarlijks zo’n 80.000 mannen naar de plastisch chirurg. De populairste ‘jobs’ zijn facelifts en oorcorrecties, maar ook botox en liposuctie doen het goed.

Reden voor deze trend is dat rijpere mannen moeten concurreren met een steeds jonger wordende arbeidsmarkt. Ook voor gescheiden mannen die zich weer in het datingcircuit begeven, is het belangrijk om er goed uit te zien.

Mannen zijn overigens minder snel tevreden over het resultaat dan vrouwen, omdat ze vaak minder goed in staat zijn om hun wensen duidelijk te maken. Bovendien kunnen ze over het algemeen de pijn minder goed verdragen.

In korte tijd is de markt voor verzorgingsproducten voor mannen eveneens ‘booming business’ geworden. Zo steeg het aantal aankopen afgelopen 5 jaar in NL met 30%.

Terwijl de groei in vrouwenproducten is gestabiliseerd, begint volgens Unilever de ontwikkeling voor mannelijke persoonlijke verzorging nu pas goed op gang te komen.

Uit onderzoek dat het bedrijf liet uitvoeren, blijken de meeste mannen dagelijks gemiddeld 5 tot 15 minuten bezig met hun persoonlijke verzorging, terwijl dat bij vrouwen 15 tot 20 minuten is.

Lees ook:Je voeten laten volspuiten, teneinde op stiletto’s te kunnen lopen
Lees ook:Mannen houden de douche langer bezet dan vrouwen
Lees ook:Stinkende mannen zijn een no-go area voor vrouwen
Lees ook:Vrouwen willen 106 romantische minuten per dag
Lees ook:Gescheiden vrouwen naar de kliniek om een man te versieren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen vinden hun uiterlijk al bijna net zo belangrijk als vrouwen

  1. Pingback: Manorexia: 1 op de 5 mensen met een eetstoornis is man | Relatie

  2. Pingback: Hoe vol staat jullie badkamerplankje? | Relatie

  3. Pingback: Echte mannen die met hun uiterlijk tutten als vrouwen (?!) | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>