Borsten, benen, billen? Nee hoor, mannen willen brains!

BeautyBrainsHoewel een fraai stel borsten, harde ronde billen en eindeloze benen gelden als belangrijke schoonheidsidealen voor vrouwen, gaan mannen toch vooral op zoek naar vrouwen met een flink stel hersenen.

Intelligentie is met voorsprong wat mannen het meest sexy vinden in een vrouw voor een bestendige relatie……

Aldus evolutionair bioloog David Bainbridge van de universiteit van Cambridge.

Een intelligente partner is immers ook een verantwoordelijke moeder, stelt hij in zijn boek ‘Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape’.

“De grootte van de borsten doet er niet toe. Meer nog, grote borsten zijn vaker asymmetrisch, en mannen voelen zich meer aangetrokken tot symmetrie. Mannen zijn ook niet op zoek naar lange benen, als ze maar recht zijn. Mooie rechte benen zijn een teken van gezonde genen.”

“Mannen zijn vooral op zoek naar intelligentie. Onderzoeken hebben steeds opnieuw uitgewezen dat dit het eerste is waar mannen op vallen. Het toont aan dat de vrouw wellicht goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat suggereert dat ze goed is opgevoed.”

Een slanke taille en brede heupen worden ook als aantrekkelijk beschouwd, stelt professor Bainbridge. Een stevig achterwerk zou aantonen dat een vrouw tijdens de pubertijd voldoende vet heeft opgeslagen en dus over genoeg reserves beschikt om een kind op de wereld te zetten.

Een baby put voor zijn hersenontwikkeling rechtstreeks uit de vetreserve van de moeder, meer bepaald het vet rond haar dijen en heupen. En dat is meteen ook de reden waarom afvallen op die plaats zo moeilijk is: het lichaam houdt die reserve instinctief vast.

Lees ook:Curvologie: vrouwelijke rondingen zijn redders der mensheid
Lees ook:Vrouwen willen op Cara Delevingne lijken, mannen begeren Megan Fox
Lees ook:Waarom mannen opgewonden worden van lange vrouwenbenen
Lees ook:Ben je model kers of rabarber? En is manlief pastinaak of prei?
Lees ook:De anatomie van de perfecte vrouw, volgens mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>