Curvologie: vrouwelijke rondingen zijn redders der mensheid

CurvologyIn zijn laatste boek gaat David Bainbridge, evolutionair bioloog aan de Cambridge University, op zoek naar de oorsprong van de vrouwelijke vormen.

Als vrouwen niet zulke rondingen hadden gehad rond heupen en borsten, zou volgens Bainbridge de mens allang uitgestorven zijn geweest…..

“Het feit dat vrouwen kinderen op de wereld moeten kunnen zetten en borstvoeding kunnen geven is, onvoldoende als verklaring voor de verschillen tussen het lichaam van mannen en vrouwen,” aldus Bainbridge in ‘Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape’ op.

De vormen van vrouwen waren dus noodzakelijk om de toekomst van de mensheid te verzekeren. Curves maken mannen namelijk duidelijk dat een vrouw gezond en intelligent is en goede (hardwerkende) genen heeft.

Bainbridge geeft ook een verklaring voor het fenomeen waarbij beide partners in een relatie aankomen. Dat zou hen de vetreserves geven die ze, zeker in vroegere tijden, nodig hadden als ze zich wilden voortplanten.

De auteur van het boek geeft toe dat zijn evolutionair-biologische invalshoek om het belang van uiterlijk en de verschillen tussen mannen en vrouwen te verklaren, sommige lezers misschien een onplezierig gevoel kan bezorgen.

Maar het belang van deze kenmerken bestaat volgens Bainbridge al sinds mensen naar elkaar verlangen om seks te hebben. “Een eeuwenoude erfenis kan niet zomaar ongedaan gemaakt worden omdat die ons niet bevalt.”

Eetstoornissen van nu hebben volgens hem te maken hebben met periodes van grote tekorten en overvloed in de menselijke geschiedenis. Ook verschillende dieren hebben tegenwoordig nog steeds de gewoonte om in de aanloop naar de winter veel te eten, terwijl tijdens de winterperiode zelf weinig voedsel wordt opgenomen.

Er zou dus sprake kunnen zijn van een evolutionair overblijfsel uit een periode waarin onze voedselbevoorrading onvoorspelbaar was.

Lees ook:Vrouwen zijn zeker niet behulpzamer dan mannen
Lees ook:Borsten, benen, billen? Nee hoor, mannen willen brains!
Lees ook:Mannen kunnen aan gezicht vrouw aflezen of ze vreemd gaat
Lees ook:Vrouwen onthouden langer dan mannen
Lees ook:Waarom alle vrouwen ook lesbische seks willen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>