Mannen met een kale kop: vrouwen vinden jullie best sexy!

humbertotanesquireDe grootste zorgen qua uiterlijk die een man van pakembeet 40 jaar heeft, zijn letterlijk en figuurlijk kopzorgen. Velen kijken dagelijks verontrust in de spiegel naar de terugwijkende haarlijn en de dieper wordende fjorden.

Kaalheid wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon testosteron.

De ‘testobommen’ zullen dus eerder hun haar dan hun streken verliezen. En vrouwen worden wel aangetrokken tot dat mannelijke…….

Volgens bioloog Patrick van Veen is kaalheid een signaal dat je oud kunt worden en goede genen hebt. Dat vertelde hij gisteravond in RTL Late Night tot grote vreugde van mede-gast Jeroen van Koningsbrugge en host Humberto Tan.

De bioloog gebruikt deze kennis over attractiviteit voor het nieuwe programma van Peter van de Vorst ‘Married at First Sight’. Daarin zullen singles aan elkaar gekoppeld worden die na wetenschappelijk onderzoek de beste match maken. Ze trouwen op de eerste dag dat ze elkaar ontmoeten.

Professor Albert Mannes van de Wharton School of Business stelt dat kalende mannen hun laag zelfbeeld gerust opzij mogen schuiven. Hij raadt zelfs aan van de resterende plukjes haar ineens weg te scheren, aangezien zo’n look heel wat oplevert.

Uit 3 verschillende experimenten blijkt dat kaalgeschoren hoofden ervaren worden als mannelijker en dominanter. Verder gaven proefpersonen ook aan dat kale mannen gemiddeld 2,5 cm langer lijken en bovendien sterker en sportiever ogen dan mannen met een volle haardos. Tenslotte worden kale knarsen gezien als betere leiders.

Toch nog een minpuntje: kale mannenhoofden doen een paar jaar bovenop de eigenlijke leeftijd.

‘Married at first sight’, maandag 1 maart 2016, 21.30 uur, RTL4

Lees ook:Straks kijken: trouwen met een onbekende bij RTL4
Lees ook:Lang leve de kale mannen: het is vandaag hun dag!
Lees ook:Trouwen ‘op het eerste gezicht’
Lees ook:RTL-SBS clash: beiden buigen zich over de ‘liefdeswetenschap’
Lees ook:Mannen die hun inhammen gewoon accepteren leven het gelukkigst

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen met een kale kop: vrouwen vinden jullie best sexy!

  1. Eva

    Het is heel simpel. Je hebt aantrekkelijke mannen met haar en zonder haar. Kaal is niet per definitie sexy en mannen met mooi haar en een rotkop zijn ook niet aantrekkelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>