Straks kijken: trouwen met een onbekende bij RTL4

MAFSDe singles die meedoen aan het TV-programma ‘Married at First Sight‘ zien hun aanstaande pas net voor het ja-woord.

De paren zijn aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijk onderzoek waarbij presentator Peter van der Vorst assistentie krijgt van een bioloog, een psycholoog en een seksuoloog.

De aanstaande bruidsparen vulden al vele vragenlijsten in en deden allerhande tests, zoals aan het shirt van potentiële partners ruiken. Ook hun DNA is geanalyseerd: hoe meer dat overeenkomt, hoe kleiner de kans is op een match.

Veel kandidaten zeggen dat ze al jaren aan het daten waren, maar nooit ‘de ware’ vonden. Ze hebben veel vertrouwen in de wetenschap en zijn bereid om alles te proberen om die ene te vinden.

Na het trouwen gaat het paar eerst een week op huwelijksreis. Na 5 weken beslissen ze of ze bij elkaar blijven of dat ze gaan scheiden. In het programma worden 4 stellen gedurende 7 weken gevolgd.

De ervaring met het programma in het buitenland leert dat lang niet alle stellen bij elkaar blijven. De kans dat het huwelijk stand houdt is ongeveer 30%. Dat is niet eens zo’n slechte score als je bedenkt dat in de grote steden 50% van de huwelijken strandt.

De serie werd voor het eerst uitgezonden in Denemarken, daarna volgden onder meer Australië, de VS, België en Groot-Brittannië. RTL wilde de reeks al eerder uitzenden, maar stelde dat uit vanwege de concurrentie; SBS kwam in 2013 met een soortgelijk programma.

‘Married at first sight’, dinsdag 2 maart 2016, 21.30 uur, RTL 4.

Lees ook:Trouwen ‘op het eerste gezicht’
Lees ook:RTL-SBS clash: beiden buigen zich over de ‘liefdeswetenschap’
Lees ook:Mannen met een kale kop: vrouwen vinden jullie best sexy!
Lees ook:Het wetenschappelijk berekende huwelijk: houdt het stand?
Lees ook:Dat krijg je nou van ‘Alle Dagen Seks’….. een kind!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>