Mannen: van snijbonen en bakstenen tot aan nacho-chips

V-ShapeWat is het ideale mannenlijf? Volgens de evolutie is dat de ^ het omgekeerde van een vrouwelijke v.

Dat wil zeggen dat vrouwen instinctief reageren op mannen met smalle heupen en brede schouders.

Niet alleen vrouwen maken zich ‘dik’ over hun postuur, ook mannen kunnen er wat van. Zij zijn zeker zo onzeker over hun lichaamsvormen……..

Dat blijkt ook uit een enquête van de herenmode-keten Jacamo onder 1500 Britse mannen.

Aan de hand daarvan kon men 7 types qua lichaamsvorm onderscheiden met klinkende namen als komkommer, baksteen en sneeuwpop.

Maar de grootste groep, bijna de helft van de mannen behoort tot een lichaamstype dat bij vrouwen ook bekend is: namelijk de peer.

Dat betekent dat het letterlijk zwaartepunt rond hun middel zit, hangt of bubbelt.

MaleBodyShapes

De peer is niet zo’n populaire vorm bij mannen: meer eer behaal je als komkommer. Zo’n heerschap heeft een rechte lijn, zonder extra gewicht. Hoewel zo’n 46% deze lichaamsvorm wenste voor zichzelf, was slechts 15% ermee bedeeld.

Een andere populaire lichaamsvorm was die van de Olympische Britse zwemmer, Tom Daley. Hij heeft de veelgeprezen driehoekige nachovorm: brede schouders en een slank middendeel. Dit schoonheidsideaal is maar voor 5% weggelegd en moet vooral ook ‘bijgehouden’ worden door sport.

9% van de mannen is een baksteen, met als bekende representant Robbie Williams, 10% zit nog meer aan de dikke kant en mag er trots op zijn een sinasappel te worden genoemd.

De extremen van de snijboon of de sneeuwpop komen maar bij een paar procent voor. Een snijboon is bijvoorbeeld wielrenner Bradley Wiggins, erg mager en lang. De ‘sneeuwpop’ wordt gekenmerkt door een dikkere buik en borst, waardoor de lichaamsvorm op een achtje (8) lijkt.

“Moderne mannen hechten veel meer belang aan hun uiterlijk dan in de vorige generaties”, bevestigt psycholoog Brendan Gough van de Leeds Metropolitan University. “We leven in een wereld waarin het uiterlijk ook belangrijk is voor mannen, op gebied van werk, relaties en welzijn.”

Lees ook:Kies een man
Lees ook:Echtscheiding werkt voor kinderen alleen als ouders kappen met ruzies
Lees ook:Vrouwen denken vaak ten onrechte dat ze een zandloperfiguur hebben
Lees ook:Mannen met brede koppen zijn baasjes
Lees ook:‘Mannen die hun vrouw dik en lelijk noemen, maken zich schuldig aan huiselijk geweld’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>