Mannen vallen voor vrouwen die mooi op hoge hakken lopen

HighHeelsDe hakken onder de schoenen van de dames worden almaar hoger.

Ontwerper Christian Louboutin heeft daar een belangrijke rol in. Hij ontwerpt waarachtige ‘killerheels’ waar de eigenares echt pijn voor moet lijden.

Oncomfortabel, gevaarlijk en slecht voor de rug. Maar als je goed op hakken kunt lopen, levert het wel wat op……..

Wetenschappers van de University of Portsmouth hebben aangetoond dat hoge hakken vrouwen aantrekkelijker maken voor mannen. Daarover schrijven zij in het vakblad Evolution and Human Behavior

Voor hun onderzoek lieten ze een aantal vrouwen gedurende 4 minuten lopen op een catwalk. De helft van hen droeg stiletto’s, de andere helft flatjes. Alles werd gefilmd.

Een jury, bestaande uit mannen en vrouwen, gaven punten op aantrekkelijkheid en vrouwelijkheid. De hoofden van de modellen kregen ze niet te zien, alleen de heupen en benen waren in beeld.

In alle gevallen werden vrouwen met hakken als aantrekkelijker en eleganter gezien dan de vrouwen op platte schoenen. De hakdraagsters bleken ook sneller te lopen en zetten 110 stappen in plaats van 106 stappen per minuut.

“Hoe vrouwen op hakken bewegen, speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze”, aldus de wetenschappers.

Lees ook:Hoe hoger ‘s vrouws hakken, des te behulpzamer is de man
Lees ook:50+ vrouwen blijven seksueel actief en attractief op hoge hakken
Lees ook:Vrouwen willen best pijn lijden om er sexy bij te lopen
Lees ook:Waarom vrouwen vaak geiler worden van schoenen dan van mannen
Lees ook:Waarom alle vrouwen wel iets met schoenen hebben

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>